Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un backend developer câştigă, în medie, 1.900 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un backend developer câştigă, în...

Autor: Ramona Cornea

26.04.2022, 00:05 1719

Un angajat pe poziţia de backend developer are un salariu care ajunge, în medie, 1.900 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Aceşti angajaţi programează coduri care permit unei baze de date şi unei aplicaţii să comunice între ele. Dezvoltatorii backend au grijă şi întreţin un site web, inclusiv baze de date, servere şi aplicaţii.

„Specialiştii IT&C sunt printre cei mai bine plătiţi angajaţi, iar numărul de poziţii deschise pe BestJobs confirmă nevoia în continuare ridicată în piaţa muncii pe acest segment. Pentru un backend developer, salariul diferă în funcţie de experienţă, astfel că pentru un specialist middle (2-5 ani experienţă) oferta salarială medie este de 1.900 euro pe lună, în timp ce pentru un senior, cu peste 5 ani de experienţă, salariul poate ajunge la 3.500 de euro pe lună. În prezent, sunt multe poziţii remote deschise pe platformă pentru rolul de backend developer, cu densitate mai mare în Timişoara şi Bucureşti”, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: program flexibil, flexibilitate în forma de contractare, bonus pentru recomandări interne, tichete de masă, asigurare medicală, inclusiv asigurare stomatologică şi consiliere psihologică, acces sală de sport, cursuri de limbi străine, accesul la platforme de e-learning, acces la programe/ateliere de instruire tehnică, precum şi la alte evenimente tehnice, atât ca participant, cât şi ca vorbitor, oportunităţi de dezvoltare prin implicarea în programe de stagiu şi mentorat, acces la programe şi workshopuri de soft-skills, zile libere pentru implicare socială, zile de naştere etc.

În prezent, 701 de posturi vacante pentru poziţia de backend developer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote, în Timişoara şi Bucureşti.

 

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs:Pentru un specialist cu 2-5 ani de experienţă, oferta salarială medie este de 1.900 euro pe lună, în timp ce pentru un senior cu peste 5 ani de experienţă salariul poate ajunge la 3.500 de euro pe lună.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO