Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un consultant în dreptul muncii câştigă între 1.000 şi 1.400 de euro net pe lună

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Un consultant în dreptul muncii poate lucra ca angajat într-o firmă de consultanţă juridică sau poate fi un profesionist independent care oferă servicii de consultanţă juridică în acest domeniu, în special companiilor mari şi multinaţionalelor.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Un consultant în dreptul muncii poate lucra ca angajat într-o firmă de consultanţă juridică sau poate fi un profesionist independent care oferă servicii de consultanţă juridică în acest domeniu, în special companiilor mari şi multinaţionalelor.

Autor: Ramona Cornea

10.06.2023, 11:52 595

Un angajat pe poziţia de consultant în dreptul muncii are un salariu care variază, în medie, între 1.000 şi 1.400 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Un consultant în dreptul muncii este un profesionist specializat în legislaţia muncii şi relaţiile de muncă. Acesta oferă consultanţă şi asistenţă juridică în probleme legate de dreptul muncii atât angajaţilor, cât şi angajatorilor. Un consultant în dreptul muncii poate lucra ca angajat într-o firmă de consultanţă juridică sau poate fi un profesionist independent care oferă servicii de consultanţă juridică în acest domeniu, în special companiilor mari şi multinaţionalelor. Angajatorii caută candidaţi cu studii superioare absolvite în domeniul juridic, experienţă în domeniul juridic, preferabil Dreptul Muncii şi specializare de expert în legislaţia muncii. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti, Iaşi, Sibiu sau Brăila şi salariul porneşte de la 1.000 de euro pe lună şi poate ajunge până la 1.400 de euro”, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

 Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, prime de sărbători, asigurare medicală privată, zile de concediu în plus.

În prezent, 939 de posturi vacante pentru poziţia de consultant în dreptul muncii sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie, cele mai multe anunţuri sunt în Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Brăila.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO