Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un frontend developer câştigă, în medie, 1.800 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un frontend developer câştigă, în...

Autor: Ramona Cornea

29.04.2022, 00:05 1656

Un frontend developer are un salariu care ajunge, în medie, la 1.800 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Un angajat senior cu peste 5 ani experienţă câştigă până la 3000 de euro pe lună. Un angajat de pe poziţia aceasta dezvoltă site-uri web şi aplicaţii utilizând tehnologii web precum HTML, CSS, DOM şi JavaScript.

Digitalizarea impulsionează investiţia companiilor în soluţii software, iar schimbările din ultimii doi ani au accentuat nevoia de specialişti în domeniul IT.  Un job bine plătit încă din stadiul de junior este cel de frontend developer şi reprezintă un început atractiv pentru tinerii interesaţi de acest domeniu. Salariul net pe care îl poate accesa o persoană cu experienţă pentru această poziţie este de 1.800 de euro, în medie, iar un senior cu peste 5 ani de experienţă poate câştiga până la 3.000 de euro pe lună. Comparativ cu alte domenii, creşterea ofertei salariale în domeniul IT&C, în raport cu experienţa este mult mai mare. „Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi jobul include activitate preponderent remote“, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: posibilitatea de a lucra remote, program flexibil, flexibilitate în forma de contractare, bonus pentru recomandări interne, tichete de masă, asigurare medicală, inclusiv asigurare stomatologică şi consiliere psihologică, acces sală de sport, cursuri de limbi străine, accesul la platforme de

e-learning, acces la programe/ateliere de instruire tehnică, precum şi la alte evenimente tehnice (atât ca participant, cât şi ca vorbitor), oportunităţi de dezvoltare prin implicarea în programe de stagiu şi mentorat, acces la programe şi workshopuri de soft-skills, zile libere pentru implicare socială, zile de naştere etc.

În prezent, 807 de posturi vacante pentru poziţia de frontend developer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote, în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.


 

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs:

Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi jobul include activitate preponderent remote.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO