Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un gaming support câştigă între 500 şi 900 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un gaming support câştigă între 500...

Autor: Ramona Cornea

16.09.2022, 00:05 482

Un angajat care lucrează pe o poziţie de support în industria de gaming are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 900 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Aproape 8 milioane de români joacă jocuri video, potrivit unui studiu de piaţă din 2020, iar pandemia probabil că a crescut acest număr. Faptul că jocurile video atrag tot mai mulţi utilizatori români aduce cu sine şi creşterea ofertei de joburi în acest domeniu, iar un astfel de exemplu este rolul de gaming support. Candidatul ideal pentru această poziţie trebuie să fie foarte organizat, pasionat de gaming, să aibă capacitatea de a asculta activ jucătorii şi să poată comunica probleme tehnice într-un mod concis şi profesional. Mai mult, angajatorii caută de regulă persoane care cunosc limba engleză la nivel avansat. Oferta salarială medie se situează în intervalul 500-900 de euro, iar companiile recrutează în acest moment specialişti în Bucureşti şi Cluj, jobul putând fi realizat cu uşurinţă şi de la distanţă”, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, posibilitatea de a lucra remote, abonament medical clinică privată, discounturi şi beneficii de la parteneri.

În prezent, 350 de posturi vacante pentru poziţia de gaming support sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Cluj şi în regim de muncă remote.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Faptul că jocurile video atrag tot mai mulţi utilizatori români aduce cu sine şi creşterea ofertei de joburi în acest domeniu, iar un astfel de exemplu este rolul de gaming support.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO