Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un inginer de prevânzare câştigă între 1.100 şi 1.500 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un inginer de prevânzare câştigă...

Autor: Ramona Cornea

14.03.2023, 00:05 306

Un angajat pe poziţia de inginer de prevânzare câştigă între 1.100 şi 1.500 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Inginerii de prevânzare acţionează ca un liant între departamentul de vânzări/dezvoltare şi cel de inginerie al unei organizaţii. Aceştia au studii superioare tehnice, experienţă relevantă în domeniul sistemelor electronice de securitate şi înţeleg funcţionalitatea produselor şi serviciilor. Companiile caută persoane ce au abilitatea de a traduce cerinţele tehnice şi de afaceri în soluţii rentabile, cunoştinţe de limba engleză, nivel avansat, precum şi cunoştinţe solide despre hardware-ul sistemului, reţelele de stocare, tehnologiile de stocare şi backup la reţea. O certificare cunoscută, precum Lenovo, IBM, Dell, HP etc. constituie un avantaj. În prezent, cele mai multe oferte sunt în Bucureşti şi Ploieşti, cu posibilitatea de a lucra de la distanţă şi cu o ofertă salarială medie este de 1.100-1.500 euro/lună“, spune Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonus de performanţă, prime de sărbători, program flexibil, zile libere suplimentare, cursuri si traininguri.

În prezent, 218 posturi vacante pentru poziţia de inginer de prevânzare sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ploieşti şi în regim de muncă remote.

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE