Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un inginer în construcţii civile câştigă între 1.000 şi 1.700 de euro net pe lună

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs:
Un inginer în construcţii civile este responsabil de realizarea documentaţie tehnico-economice, de coordonarea proceselor tehnologice de execuţie a lucrărilor şi de gestionarea comenzilor de materiale.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Un inginer în construcţii civile este responsabil de realizarea documentaţie tehnico-economice, de coordonarea proceselor tehnologice de execuţie a lucrărilor şi de gestionarea comenzilor de materiale.

Autor: Ramona Cornea

09.06.2023, 00:05 923

Un angajat pe poziţia de inginer în construcţii civile are un salariu care variază, în medie, între 1.000 şi 1.700 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„În ultimii ani, România a înregistrat o creştere semnificativă în sectorul construcţiilor civile, alimentată în mare parte de investiţiile în infrastructură, construcţia de noi proiecte imobiliare şi renovarea clădirilor existente. Un inginer în construcţii civile este responsabil de realizarea documentaţie tehnico-economice, de coordonarea proceselor tehnologice de execuţie a lucrărilor şi de gestionarea comenzilor de materiale. Tot el este cel care urmăreşte respectarea graficului de execuţie şi coordonează personalul din şantier. Pentru acest rol angajatorii caută absolvenţi de studii superioare tehnice în domeniul construcţiilor civile şi industriale, ce deţin cunoştinţe despre aplicarea legislaţiei în vigoare în domeniul construcţiilor şi instalaţiilor, cunoştinţe de proiectare şi experienţă de lucru cu AutoCAD şi programe de devize. Oferta salarială este între 1.000 - 1.700 euro lunar”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonusuri periodice, asigurare medicală privată, tichete de masă şi transport decontat.

În prezent, 1.399 de posturi vacante pentru poziţia de inginer în construcţii civile sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie, cele mai multe anunţuri sunt în Bucureşti, Cluj, Contanţa, Oradea, Arad, Timişoara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO