Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un inginer în electrotehnică câştigă între 1.100 şi 1.500 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un inginer în electrotehnică...

Autor: Ramona Cornea

07.05.2023, 11:05 580

Un angajat pe poziţia de inginer în electrotehnică are un salariu care variază, în medie, între 1.100 şi 1.500 de euro net pe lună, conform datelor de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Domeniul ingineriei este unul în care deficitul de specialişti cu experienţă se simte acut, acesta fiind vizibil şi în numărul mare de astfel de oferte de angajare la nivel naţional. Cerinţele pentru o astfel de poziţie sunt studiile universitare tehnice în Automatică, Inginerie Electrică, Energetică, Electrotehnică, Electronică sau Telecomunicaţii, experienţa în domeniul energetic şi cunoştinţele de Microsoft Office (în special Microsoft Word şi Microsoft Excel). Permisul de conducere categoria B, cunoştinţele de limba engleză la nivel mediu/avansat şi disponibilitatea de a călători sunt de asemenea criterii obligatorii pentru rol. În prezent, sunt active peste 1.200 de astfel de joburi, cele mai multe în Braşov, Iaşi, Târgu-Mureş, Bucureşti, Suceava sau Satu Mare, iar oferta salarială este de 1.100 – 1.500 euro net lunar”, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, bonusuri şi prime în funcţie de performanţă, discounturi transport, prime de sărbători, cursuri şi traininguri.

În prezent, 1.249 de posturi vacante pentru poziţia de inginer electrotehnică sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie, cele mai mult anunţuri sunt în Braşov, Iaşi, Târgu-Mureş, Bucureşti, Suceava, Satu Mare.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO