Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un inginer mecanic proiectant câştigă între 900 şi 1.300 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un inginer mecanic proiectant...

Autor: Ramona Cornea

27.01.2023, 00:05 916

Un angajat pe poziţia de inginer mecanic proiectant are un salariu care variază, în medie, între 900 şi 1.300 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Tehnologia este într-un proces accelerat de dezvoltare, iar rolul inginerilor este esenţial pentru ca firmele să ţină pasul cu evoluţiile din domeniu. În prezent, la nivel naţional există o cerere mare de ingineri proiectanţi în domeniul mecanic. Vedem de asemenea că şi în străinătate există o creştere a ocupării forţei de muncă pentru inginerii proiectanţi, pentru industrii precum cea aerospaţială, auto şi robotică. Inginerii mecanici sunt pregătiţi atât pentru a ţine pasul cu dezvoltarea industriei în care activează, cât şi pentru a proiecta produse inovatoare. Având în vedere cererea crescută, oferta salarială medie ajunge la 1.300 de euro”, spune Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.


Ana Vişian, 

marketing manager, BestJobs:

În prezent, la nivel naţional există o cerere mare de ingineri proiectanţi în domeniul mecanic. Vedem de asemenea că şi în străinătate există o creştere a ocupării forţei de muncă pentru inginerii proiectanţi.


Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonuri de masă, bonus în funcţie de performanţă, abonament reţea de clinici medicale private, traininguri şi cursuri.

În prezent, 808 de posturi vacante pentru poziţia de inginer mecanic proiectant sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Târgovişte, Braşov, Timişoara.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
Urmează ZF Bankers Summit'24