Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un inginer NOC câştigă între 800 şi 1.700 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un inginer NOC câştigă între 800...

Autor: Ramona Cornea

19.09.2022, 00:06 829

Un angajat pe poziţia de inginer NOC are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.700 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Inginerul NOC monitorizează şi execută activităţile operaţionale zilnice necesare pentru gestionarea serviciilor IT şi a infrastructurii IT de suport.

„Un inginer NOC trebuie să fie în permanenţă la curent cu tehnologiile în schimbare, iar pentru acest rol cererea este în continuă creştere. Companiile caută persoane cu studii superioare tehnice, abilităţi de identificare, comunicare şi rezolvare a problemelor care deţin cunoştinţe despre funcţionarea protocoalelor TCP/IP şi reţele optice sau VoIP. O certificare Cisco şi disponibilitatea de a lucra în ture reprezintă un plus pentru candidaţi. În prezent, cele mai multe oferte sunt în Bucureşti şi Timişoara, iar majoritatea poziţiilor permit desfăşurarea activităţii de la distanţă şi oferta salarială medie este de 800-1.700 euro/lună“, spune Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: program flexibil, tichete de masă, abonament la clinică medicală privată, traininguri şi certificări. 

În prezent, 1.054 de posturi vacante pentru poziţia de inginer NOC sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, în regim de muncă remote şi în Timişoara.

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Companiile caută persoane cu studii superioare tehnice, abilităţi de identificare, comunicare şi rezolvare a problemelor care deţin cunoştinţe despre funcţionarea protocoalelor TCP/IP şi reţele optice sau VoIP.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
Urmează ZF Bankers Summit'24