Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un inginer tehnico-comercial câştigă între 900 şi 1.300 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un inginer tehnico-comercial câştigă...

Autor: Ramona Cornea

27.08.2022, 15:39 545

Un angajat pe poziţia de inginer tehnico-comercial are un salariu care variază, în medie, între 900 şi 1.300 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

„Specialiştii din vânzări care deţin cunoştinţe tehnice sunt la mare căutare în prezent, aşa cum putem observa şi din numărul mare de anunţuri active disponibile pe BestJobs pentru un inginer tehnico-comercial. Pentru un astfel de rol, pe lângă studiile superioare într-un domeniu tehnic (inginerie) şi tehnicile de negociere, abilităţile bune de comunicare, relaţionare şi organizare sunt „must-have”.

Inginerul tehnico-comercial joacă un rol important în menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor cu clienţii din portofoliu, precum şi în construirea unor relaţii bune cu potenţialii clienţi. În prezent, sunt multe poziţii deschise pentru rolul de inginer tehnico-comercial în Braşov, Cluj şi Iaşi, iar salariul este, în medie, de 900 - 1.300 de euro pe lună”, explică Mihaela Dobre, sales manager în cadrul BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: maşină şi telefon mobil de serviciu, traininguri de dezvoltare, tichete de masă şi decontarea transportului.

În prezent, 1.260 de posturi vacante pentru poziţia de inginer tehnico-comercial sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Cluj şi Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO