Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un instalator câştigă între 600 şi 1.100 de euro net pe lună în România şi între 2.200 şi 2.800 de euro net pe lună la nivel internaţional

Un salariu pe zi. Un instalator câştigă între 600 şi...

Autor: Ramona Cornea

21.11.2022, 00:05 20173

Un angajat pe poziţia de instalator de instalaţii sanitare câştigă un salariu care variază, în medie, între 600 şi 900 de euro net pe lună în România şi între 2.200 şi 2.800 de euro net pe lună la nivel internaţional, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Instalatorii de instalaţii sanitare sunt foarte căutaţi atât în România, cât şi în afara graniţelor. Spre exemplu, în Bucureşti, se încearcă refacerea reţelei de termoficare şi acest lucru aduce cu sine nevoia de specialişti. Prin specificul activităţii, poziţia de instalator de instalaţii sanitare necesită în primul rând pregătire profesională ca mecanic de instalaţii pentru sisteme sanitare/termice şi de climatizare, precum şi acreditare ANRE sau disponibilitatea de a face demersurile pentru a obţine o acreditare recunoscută în domeniu.

Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti care au carnet de conducere, categoria B şi cunoştinţe de limba engleză, nivel conversaţional. Pentru această poziţie, salariul este cuprins în intervalul 600 - 1.100 euro pe lună, în cazul ofertelor de la nivel naţional. Ofertele salariale de la nivel internaţional le depăşesc pe cele de la nivel naţional, astfel că un instalator de instalaţii sanitare poate accesa un salariu de 2.000 - 2.800 euro/ lună”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonusuri de performanţă, prime de Paşte şi Crăciun, tichete de masă şi decontarea transportului.

În prezent, 568 de posturi vacante pentru poziţia de instalator de instalaţii sanitare sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Pentru acest job sunt oportunităţi de angajare în toate judeţele ţării şi la nivel internaţional.


Ana Vişian, marketing manager, BestJobs:

Instalatorii de instalaţii sanitare sunt foarte căutaţi atât în România, cât şi în afara graniţelor. Spre exemplu, în Bucureşti, se încearcă refacerea reţelei de termoficare şi acest lucru aduce cu sine nevoia de specialişti.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO