Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un key account manager câştigă, în medie, 1.100 de euro net pe lună

Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs: Rolul unui key account manager concentrează atât pe gestionarea conturilor din portofoliul său, cât şi pe construirea de parteneriate strategice cu clienţii şi pe dezvoltarea relaţiei cu aceştia.

Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs: Rolul unui key account manager concentrează atât pe gestionarea conturilor din portofoliul său, cât şi pe construirea de parteneriate strategice cu clienţii şi pe dezvoltarea relaţiei cu aceştia.

Autor: Ramona Cornea

21.03.2022, 00:05 3013

Un angajat pe poziţia de key account manager câştigă un salariu care ajunge, în medie, la 1.100 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. De obicei, companiile oferă un pachet salarial fix şi un comision din vânzări pentru această poziţie.

„Departamentul de vânzări este motorul într-o organizaţie şi, în multe cazuri, accelerează în baza principiului 80-20, prin care 20% dintre clienţi generează 80% dintre venituri. Rolul unui key account manager este strâns legat de acest principiu şi se concentrează atât pe gestionarea conturilor din portofoliul său, cât şi pe construirea de parteneriate strategice cu clienţii şi pe dezvoltarea relaţiei cu aceştia. Responsabilităţile diferă de la o companie la alta, în funcţie de domeniu şi de cerinţele specifice, cum ar fi cunoaşterea la nivel avansat a unei anumite limbi străine (cele mai căutate sunt engleza, italiana, franceza şi germana) sau experienţa în vânzări şi în administrarea de conturi. Atitudinea orientată spre rezultate, conduita profesională şi respectarea eticii în afaceri, precum şi abilităţile de comunicare, persuasiune şi negociere sunt must have pentru acest job. Oferta salarială este de 1.100 de euro, în medie, la care se adaugă comisionul raportat din vânzări“, afirmă Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.

Cele mai des întâlnite beneficii extrasalariale pentru acest tip de job sunt următoarele: bonus de performanţă, prime de sărbători, tichete de masă, asigurare de viaţă şi/sau accidente, decontare transport, abonament la servicii medicale private, zile de concediu suplimentare, team building, traininguri de specializare, cursuri de dezvoltare personală,  precum şi posibilitatea de a lucra remote.

În prezent, 331 de posturi vacante pentru poziţia de key account manager, dintre care şapte marcate cu eticheta Ukrainian Friendly Job sunt disponibile pe platforma BestJobs, dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Braşov, Ploieşti, Timiş şi Bucureşti. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO