Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un mecanic de camioane sau de utilaje câştigă între 700 şi 1.100 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un mecanic de camioane sau de utilaje...

Autor: Ramona Cornea

12.05.2023, 00:05 152

Un angajat pe poziţia de mecanic de camioane sau de utilaje are un salariu care variază între 700 şi 1.100 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Transportul rutier este cea mai utilizată metodă de transport a mărfurilor la nivelul UE, la nivel naţional înregistrând în 2022 o creştere cu 6,9% a volumului de mărfurilor transportate, comparativ cu perioada similară din 2021, conform datelor INS. Companiile de transporturi au parcuri mari de camioane, pregătite pentru a face faţă cererii mari de transport al produselor pe teritoriul României dar şi internaţional. Rolul unui mecanic camioane este să facă mentenanţa, reparaţiile şi verificările înainte de plecarea în cursă a camioanelor. Pentru asta, un candidat la acest rol are nevoie de experienţă în întreţinerea, repararea şi revizia motoarelor de camioane, pregătire în domeniul auto sau mecanic, cu experienţă practică în mecanică, dar şi bună înţelegere tehnică şi înţelegerea desenelor tehnice şi mecanice. Ofertele de angajare sunt atât la nivel naţional, cu oferte salariale de 700 - 1100 euro net lunar, dar şi în UE, în ţări precum Olanda, Belgia sau Irlanda, cu oferte salariale care depăşesc 2.500 euro net lunar”, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: prime de sărbători, decontarea transportului, cantină cu masă caldă în fiecare zi şi bonus de performanţă.

În prezent, 2.503 de posturi vacante pentru poziţia de mecanic camioane/utilaje  sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie, cele mai mult anunţuri sunt în Braşov, Oradea, Târgu-Mureş, Bucureşti şi la nivel internaţional. 


Ana Vişian, marketing manager, BestJobs:

Un candidat la acest rol are nevoie de experienţă în întreţinerea, repararea şi revizia motoarelor de camioane, pregătire în domeniul auto sau mecanic, cu experienţă practică în mecanică, dar şi bună înţelegere tehnică şi înţelegerea desenelor tehnice şi mecanice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO