Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un product owner câştigă între 1.500 şi 2.000 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un product owner câştigă între...

Autor: Ramona Cornea

08.11.2022, 00:05 934

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Responsabilităţile diferă de la o companie la alta, în funcţie de domeniul de activitate şi de cerinţele din anunţul de angajare, cum ar fi experienţa de lucru ca product manager, business analyst, proxy product owner şi capacitatea de înţelegere a ciclului de viaţă al dezvoltării software.

Un angajat pe poziţia de product owner are un salariu care variază, în medie, între 1.500 şi 2.000 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Andrei Frunză, CEO al BestJobs, spune că un product owner este un expert care face parte din conducerea unei echipe SCRUM, formată din specialişti care lucrează împreună pentru a livra un produs sau serviciu solicitate de către client. Printre altele, un product owner este un liant între companie şi toate părţile interesate, iar lui rolul principal este de a se asigura că toate părţile interesate comunică eficient între ele, explică el.

„Responsabilităţile diferă de la o companie la alta, în funcţie de domeniul de activitate şi de cerinţele din anunţul de angajare, cum ar fi experienţa de lucru ca product manager, business analyst, proxy product owner şi capacitatea de înţelegere a ciclului de viaţă al dezvoltării software. O certificare specifică PO, de exemplu: PSPO I, PSPO II, Certified SAFe PO/PM constituie un plus în candidatura unei persoane. (...) Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti şi Timişoara şi majoritatea poziţiilor deschise permit desfăşurarea activităţii în format work from home, iar salariul net pe care îl poate accesa un product owner este, în medie, de 1.500-2.000 de euro”, afirmă Andrei Frunză.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: asigurare medicală, traininguri de specializare, cursuri şi acces la resurse de dezvoltare profesională, program flexibil şi posibilitatea de a lucra remote.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO