• Leu / EUR4.8922
  • Leu / GBP5.5612
  • Leu / USD4.4928
Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un Python developer câştigă, în medie, 3.000 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un Python developer câştigă, în medie, 3.000 de euro net pe lună

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Nevoia rapidă de produse şi servicii IT a dus la utilizarea tot mai des în ultimii ani a limbajului de programare Python.

Autor: Ramona Cornea

10.04.2022, 09:51 2878

Un angajat pe poziţia de Python developer are un salariu care ajunge, în medie, la 3.000 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Un astfel de angajat este responsabil pentru codarea, proiectarea, implementarea şi depanarea proiectelor de dezvoltare, de obicei pe partea de server sau back-end.

„Nevoia rapidă de produse şi servicii IT a dus la utilizarea tot mai des ultimii ani a limbajului de programare Python. Acesta este uşor de utilizat chiar şi de către nonprogramatori, cum ar fi specialişti de marketing, contabilii şi oamenii de ştiinţă, atunci când vine vorba de analiză a datelor, de dezvoltat site-uri web sau aplicaţii de automatizare a diverselor sarcini repetitive. În paralel cu adoptarea rapidă a acestui limbaj de către o gamă largă de organizaţii, a crescut şi nevoia de specialişti în Python. Sunt foarte apreciate pe aceste poziţii autonomia, spiritul de echipă, capacitatea de organizare şi disciplina. Şi, pentru că cererea de specialişti creşte mai rapid decât oferta, şi salariile sunt pe măsură: în medie, se oferă 3.000 de euro net lunar“, afirmă Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: bonus de performanţă, tichete de masă, prime de sărbători , abonament la servicii medicale private, asigurări de viaţă şi/sau accidente, decontarea echipamentelor, zile de concediu suplimentare, abonament la sala de sport, posibilitatea de a lucra remote, team building şi cursuri de dezvoltare personală.

În prezent, 563 de posturi vacante pentru Python developer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt disponibile în modul de lucru remote, Bucureşti şi Timişoara.

 
Peste 27% dintre joburile active pe BestJobs afișează oferta salarială, sub forma unui interval. Potrivit datelor, aceste joburi atrag cu 40% mai multe CV-uri. Pentru a încuraja acest demers, BestJobs oferă statistici salariale pentru cele mai frecvente roluri deschise de marii angajatori din țară și din străinătate, atât recrutorilor în procesul de completare a anunțului, oferindu-le informații relevante din piață, dar și candidaților, în cazul anunțurilor fără ofertă financiară. Vezi mai multe despre joburi cu #SalariuLaVedere pe https://www.bestjobs.eu/ro/salariulavedere
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8922
Diferență: 0,131
Ieri: 4.8858
Azi: 4.4928
Diferență: 0,279
Ieri: 4.4803
Azi: 5.5612
Diferență: 0,1657
Ieri: 5.5520
Azi: 4.8793
Diferență: 0,0123
Ieri: 4.8787