Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un reprezentant medical câştigă între 900 şi 1.500 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un reprezentant medical câştigă între 900 şi 1.500 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea

11.04.2022, 00:05 1046

Oferta salarială medie pentru un angajat pe poziţia de reprezentant medical este între 900 şi 1.500 de euro net pe lună, la care se adaugă bonusurile la atingerea targetului de vânzări, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

”Grija pentru sănătate s-a accentuat în ultimii doi ani, domeniul medical câştigând tot mai mult teren. Totodată, s-a observat o creştere a numărului de cereri de posturi part-time pentru personalul medical, precum şi o dublare a numărului de oferte de angajare venite din partea instituţiilor medicale publice. În lista de atribuţii ale reprezentantului medical se numără şi promovarea produselor companiei, reprezentarea imaginii companiei pe piaţa farmaceutică, promovarea portofoliului companiei conform strategiei de marketing. Candidatul perfect are studii în medicină şi/sau farmacie şi deţine cunoştinţe despre produsele non-OTC sau tehnica medicală. Dacă pachetul de cunoştinţe este completat de soft skill-urile necesare, un reprezentant medical poate câştiga până la 1.500 de euro pe lună, la care se adaugă bonusurile pentru atingerea targetului de vânzări”, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs. Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: tichete de masă, programe de training şi laptop de serviciu. În prezent, 1.592 de posturi vacante pentru poziţia de reprezentant medical sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Bucureşti, Cluj şi Iaşi. 


Ana Vişian, marketing manager, BestJobs

În lista de atribuţii ale reprezentantului medical se numără şi promovarea produselor companiei, reprezentarea imaginii companiei pe piaţa farmaceutică, promovarea portofoliului companiei conform strategiei de marketing.


Peste 27% dintre joburile active pe BestJobs afișează oferta salarială, sub forma unui interval. Potrivit datelor, aceste joburi atrag cu 40% mai multe CV-uri. Pentru a încuraja acest demers, BestJobs oferă statistici salariale pentru cele mai frecvente roluri deschise de marii angajatori din țară și din străinătate, atât recrutorilor în procesul de completare a anunțului, oferindu-le informații relevante din piață, dar și candidaților, în cazul anunțurilor fără ofertă financiară. Vezi mai multe despre joburi cu #SalariuLaVedere pe https://www.bestjobs.eu/ro/salariulavedere
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO