Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un security analyst câştigă între 1.300 şi 2.000 de euro net pe lună

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Domeniul securităţii cibernetice se confruntă cu un deficit foarte mare de personal specializat, deşi tehnologia avansează foarte rapid, la fel şi capabilităţile hackerilor de a provoca daune companiilor prin atacuri cibernetice.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Domeniul securităţii cibernetice se confruntă cu un deficit foarte mare de personal specializat, deşi tehnologia avansează foarte rapid, la fel şi capabilităţile hackerilor de a provoca daune companiilor prin atacuri cibernetice.

Autor: Ramona Cornea

25.10.2022, 00:05 517

Un angajat pe poziţia de security analyst are un salariu care variază, în medie, între 1.300 şi 2.000 de euro net pe lună, după cum arată datele de pe platforma de recrutare online bestjobs.

„Această arie a informaticii câştigă tot mai mult teren, iar cererea pentru candidaţi creşte odată cu avansul tehnologic. Pentru rolul de security analyst se caută persoane cu studii superioare în electronică şi telecomunicaţii, automatică, informatică, minimum 3 ani experienţă de lucru în domeniu. În plus, candidatul ideal trebuie să cunoască practici moderne de securitate cibernetică, tipuri comune de atac şi metode de detectare/prevenire, şi experienţă de lucru dovedită cu cel puţin una dintre tehnologiile moderne de securitate cibernetică (WAF, Antispam / phishing, IDS / IPS, Firewall, Proxy, EDR etc.). Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Timişoara şi Bucureşti. Jobul include activitate preponderent remote, iar oferta salarială medie pentru această poziţie este de 1.300-2.000 de euro pe lună“, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul  bestjobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonus de performanţă, prime de sărbători, vouchere de vacanţă, tichete de masă şi abonamente la servicii medicale.  În prezent, 874 de posturi vacante pentru poziţia de security analyst sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Timişoara şi regim de muncă remote.  

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO