Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un software architect câştigă, în medie, 2.500 de euro net pe lună

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Când vine vorba despre contribuţia la un produs, acest rol dezvoltă arhitectura software, gândind în perspectivă şi găsind soluţii creative la probleme tehnice.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Când vine vorba despre contribuţia la un produs, acest rol dezvoltă arhitectura software, gândind în perspectivă şi găsind soluţii creative la probleme tehnice.

Autor: Ramona Cornea

27.03.2022, 10:33 1396

Un software architect câştigă un salariu care ajunge, în medie, la 2.500 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Un astfel de angajat face alegeri de design software la nivel înalt şi încadrează standarde tehnice precum instrumente, standarde de codare software sau platforme care urmează să fie utilizate.

„În ierarhia joburilor din IT, software architectul are un rol crucial, pentru că viziunea lui dictează direcţia de dezvoltare a unei soluţii software. Când vine vorba despre contribuţia la un produs, acest rol dezvoltă arhitectura software, gândind în perspectivă şi găsind soluţii creative la probleme tehnice. Lucrează îndeaproape cu project manageri şi cu product manageri, coordonând echipele de programatori pe partea de implementare. Pentru un astfel de rol salariul mediu net este, în medie, de 2.500 euro“, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Cele mai des întâlnite beneficii extrasalariale pentru acest tip de job sunt următoarele: prime de sărbători, tichete de masă, pachet de relocare, asigurare de sănătate, abonament la servicii medicale private, zile de concediu suplimentare, abonament pentru activităţi sportive şi de relaxare, program flexibil, posibilitatea de a lucra remote, team building, traininguri de specializare şi cursuri de dezvoltare personală.

În prezent, 504 de posturi vacante pentru poziţia de software architect, dintre care 45 marcate cu eticheta Ukrainian Friendly Job, sunt disponibile pe platforma BestJobs, dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt disponibile în regim de muncă remote, Bucureşti, Timişoara şi Braşov.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO