Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un specialist în cybersecurity câştigă între 2.000 şi 4.500 de euro pe lună

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Specialiştii în cybersecurity, numiţi uneori ingineri de securitate a informaţiilor, identifică vulnerabilităţile sistemelor software, dezvoltă şi implementează soluţii tenologice defensive împotriva ameninţărilor interne sau externe privind securitatea datelor.

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Specialiştii în cybersecurity, numiţi uneori ingineri de securitate a informaţiilor, identifică vulnerabilităţile sistemelor software, dezvoltă şi implementează soluţii tenologice defensive împotriva ameninţărilor interne sau externe privind securitatea datelor.

Autor: Adelina Mihai

04.02.2022, 00:05 3028

Salariul net al unui  specialist în cybersecurity variază între 2.000 şi 4.500 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Cei care vor să preia un astfel de rol trebuie să aibă experienţă anterioară în domeniu şi să ştie să folosească anumite tehnologii, precum administrarea sistemelor de operare, cunoştinţe de reţelistică, cunoştinţe de Active Directory, Linux, metode de evaluare a securităţii sistemelor (pentesting), gestionarea vulnerabilităţilor, software antivirus, răspuns la incident. De asemenea, orice certificări în acest domeniu constituie un avantaj.

„Nevoia de securitate tehnică se regăseşte la nivelul tuturor companiilor, indiferent de dimensiune sau de industria de care aparţin. Trendul accelerat de automatizare şi digitalizare ca măsură de creştere a eficienţei atrage implicit şi nevoia protejării infrastructurii proprii de orice factor de risc. Specialiştii în cybersecurity, numiţi uneori ingineri de securitate a informaţiilor, identifică vulnerabilităţile sistemelor software, dezvoltă şi implementează soluţii tenologice defensive împotriva ameninţărilor interne sau externe privind securitatea datelor. Atacurile cibernetice au devenit mai dese, iar utilizatorii mai vulnerabili. Progresul şi nivelul de adopţie al tehnologiei au transformat securitatea cibernetică într-un element indispensabil, „sine qua non“ pentru orice companie“, a explicat Andrei Frunză, CEO al BestJobs.


Proiectul editorial „Un salariu pe zi“ este realizat de ZF în parteneriat cu


În materie de beneficii, specialiştii în cybersecurity primesc, de regulă, tichete de masă, prime de sărbători, al 13-lea salariu, asigurări sau abonamente medicale la clinici private, abonamente la sală sau zile de concediu suplimentare.

În prezent, 135 de posturi vacante pentru poziţia de specialist în securitate cibernetică sunt disponibile pe platforma BestJobs, dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe posturi vacante sunt remote, dar companiile care fac recrutări au birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Timişoara şi Sibiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO