Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un specialist în ticketing câştigă între 700 şi 1.000 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un specialist în ticketing câştigă...

Autor: Ramona Cornea

19.06.2022, 13:10 903

Un specialist în ticketing are un salariu care variază, în medie, între 700 şi 1.000 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Un specialist în ticketing face rezervări, emiteri, modificări şi rambursări de tot tipul de bilete, precum cele de avion, tren, autocar şi altele, se ocupă de documentele fiscale aferente acestor sarcini şi menţine legătura cu furnizorii şi clienţii companiei.

Turismul este într-o perioadă de redefinire la noi în ţară, după ce perioada pandemiei a forţat mulţi profesionişti din domeniu să se reprofileze. Acum, domeniul este în expansiune şi numărul de roluri specifice este în creştere. Pentru un specialist ticketing, angajatorii caută de regulă persoane cu studii superioare, cu bune abilităţi de operare PC şi un nivel mediu spre avansat de limba engleză. De asemenea, pentru un astfel de rol sunt necesare cunoştinţe în operarea programelor Amadeus şi Worldspan. Companiile care angajează în acest moment caută specialişti în Cluj, Bucureşti şi Constanţa, iar salariul unui specialist ticketing porneşte în medie de la 700 euro/lună şi poate ajunge până la 1.000 de euro lunar, explică Mihaela Dobre, sales manager în cadrul BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: bonuri de masă, cursuri şi traininguri de specializare şi reduceri pentru vacanţe.

În prezent, 802 posturi vacante pentru poziţia de specialist în ticketing sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Cluj, Bucureşti şi Constanţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO