Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un tehnician de teste câştigă între 800 şi 1.300 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un tehnician de teste câştigă între...

Autor: Ramona Cornea

07.07.2022, 00:00 224

Un tehnician de teste are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.300 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Tehncianul de test asigură suport tehnic pentru echipamentele de test pe liniile de producţie, monitorizează respectarea proceselor de testare şi exploatarea corespunzătoare a echipamentelor.

„Creşterea inflaţiei pune presiune pe businessurile de producţie. Într-o perioadă dominată de creşterea ofertei de produse, dar şi de o cerere pe măsură, poziţiile deschise în prezent pentru rolul de tehnician teste se adresează specialiştilor cu studii medii sau superioare (profil mecanic, electro-mecanic, automatizări), care au cunoştinţe de analiză şi identificare a erorilor şi utilizare a maşinilor comandate de calculator, experienţă de minimum doi ani într-un domeniu similar şi îndemânare în folosirea sculelor şi a uneltelor de mână. Cunoaşterea limbii engleze la nivel conversaţional, atenţia la detalii, gândirea tehnică şi orientarea către client completează lista de cerinţe şi skilluri necesară pentru acest rol. Pe platforma BestJobs, candidaţii pentru poziţii de tehnician teste pot accesa joburi cu oferta salarială medie de 800 - 1.300 euro pe lună, iar multe dintre oferte sunt  în Arad, Timişoara, Braşov”, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: bonus de performanţă, tichete de masă, tichete cadou de sărbători, asigurare medicală privată, activităţi sportive, primă de vacanţă şi asigurarea transportului.

În prezent, 391 de posturi vacante pentru poziţia de tehnician de teste sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Arad, Timişoara şi Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO