Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un tehnician frigotehnist câştigă între 800 şi 1.000 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un tehnician frigotehnist câştigă...

Autor: Ramona Cornea

11.07.2022, 00:05 940

Un tehnician frigotehnist are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.000 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

„Principalele responsabilităţi ale unui tehnician frigotehnist constau în efectuarea mentenanţei tehnice periodice, propunerea şi implementarea de soluţii tehnice pentru echipamentele frigorifice. Este un rol care poate implica deplasări frecvente, drept pentru care candidatul are nevoie de permis categoria B, iar cunoştinţele tehnice specifice sunt obligatorii. Pentru un astfel de job, este suficientă absolvirea unei şcoli profesionale sau a unor cursuri de specialitate în frigotehnie, iar salariul mediu lunar este cuprins în intervalul 800 - 1.000 de euro net”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

De obicei, pentru această poziţie angajatorii cer de la candidaţi să fie absolvenţi ai unei şcoli profesionale, să aibă studii postliceale, cursuri de specialitate în frigotehnie, cunoştinţe de service şi mentenanţă pentru echipamente industriale sau instalaţii industriale, permis de conducere categoria B şi cunoştinţe în domeniul frigotehnic.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: abonament de servicii medicale, prime de sărbători, traininguri de specialitate şi tichete masă.

În prezent, 584 de posturi vacante pentru poziţia de tehnician frigotehnist sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Braşov, Târgovişte, Buzău, Ploieşti. 

 

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Principalele responsabilităţi ale unui tehnician frigotehnist constau în efectuarea mentenanţei tehnice periodice, propunerea şi implementarea de soluţii tehnice pentru echipamentele frigorifice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO