Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un tehnician în reţele de calculatoare şi echipamente câştigă între 800 şi 1.200 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un tehnician în reţele de...

Autor: Ramona Cornea

23.09.2023, 15:41 3440

Un angajat pe poziţia de tehnician în reţele de calculatoare şi echipamente are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.200 de euro net pe lună.

„Oferta de angajare pentru tehnicienii în reţele de calculatoare şi echipamente este variată, cu roluri deschise la nivel naţional. Aceşti specialişti sunt angajaţi de companii mari sau mici, furnizori de servicii de internet, furnizori de servicii IT, instituţii de învăţământ şi multe alte organizaţii care au nevoie de gestionarea şi întreţinerea reţelelor lor. Ei sunt cei care au responsabilitatea de a instala, configura, întreţine şi repara echipamentele şi infrastructura reţelelor de calculatoare. Angajatorii caută pentru rol candidaţi cu studii medii cu profil electric sau instalaţii, cunoştinţe în domeniu electronic şi IT, cunoştinţe de mentenanţă hardware, configurare sisteme de operare şi alte programe software. Pentru jobul de tehnician reţele de calculatoare şi echipamente, salariul variază între 800 şi

1.200 euro net”, explică Ana Vişian, marketing manager, bestjobs. Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, bonus de performanţă şi decontarea transportului.

În prezent, 1.158 de posturi vacante pentru poziţia de tehnician reţele de calculatoare şi echipamente sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Cluj, Craiova etc.

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE