Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un terapeut ABA câştigă între 600 şi 800 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un terapeut ABA câştigă între 600...

Autor: Ramona Cornea

26.08.2022, 00:05 934

Un angajat pe poziţia de terapeut ABA are un salariu care variază între 600 şi 800 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Analiza comportamentală aplicată (ABA) este un tip de terapie bazată pe ştiinţa învăţării şi a comportamentului. Terapeuţii ABA sunt instruiţi să analizeze modul în care funcţionează comportamentul uman, cum este influenţat de mediul în care trăiesc oamenii şi cum are loc învăţarea. Terapeuţii ABA îşi ajută clienţii cu dizabilităţi de dezvoltare prin stabilirea de planuri de tratament individualizate, care vizează nevoile unice ale fiecărei persoane.

„Un instructor comportamental/ terapeut ABA trebuie să fie răbdător, organizat, deschis, flexibil şi de asemenea să deţină abilităţi bune de comunicare. Experienţa în terapii ABA şi o certificare în acest tip de terapie sunt necesare, la fel şi cunoştinţele de psihoterapie şi cunoaşterea tehnicilor de lucru comportamentale. În prezent, sunt multe poziţii deschise pe platformă pentru rolul de terapeut ABA, în special în Ploieşti, Bucureşti şi Ilfov, iar salariul net pentru această poziţie este cuprins în intervalul 600-800 euro pe lună”, spune Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: traininguri de specialitate şi decontarea transportului.

În prezent, 122 de posturi vacante pentru poziţia de terapeut ABA sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Ploieşti, Bucureşti şi Ilfov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO