Un start-up pe zi

Doi antreprenori au pariat 5.000 de euro pe un atelier de recondiţionare a obiectelor de mobilier din anii ’60

Doi antreprenori au pariat 5.000 de euro pe un atelier de...

Autor: Mihaela Pascari

15.10.2016, 14:39 5064
Cătălin Cocoş (de profesie farmacist) şi Patrick Popa (arhitect), doi tineri antreprenori, au deschis două ateliere care poartă numele Potek, cu activităţi de recondiţionare şi reinterpretare a obiectelor vechi de mobilier.
 
„Proiectul a pornit ca idee încă de la sfârşitul anului 2014, iniţial din dorinţa de a realiza obiecte în stilul vintage, fiind dezamăgiţi foarte mult de o piaţă plină de produse realizate în serie, undeva în China, dar care căpătau cu ajutorul unor artificii un aspect vintage. Pentru noi, vintage înseamnă ca produsul respectiv să aibă o poveste în spate“, a spus Cătălin Cocoş, acţionar în cadrul companiei Atelier Potek (firma care administrează brandul Potek).
 
Investiţia în cele două ateliere a fost de aproximativ 5.000 de euro. Primul atelier Potek a fost deschis în judeţul Tulcea, unde veneau primele comenzi. Ulterior, antrepre­norii au mai deschis un atelier de creaţie în localitatea Bolintin, în apropiere de Capitală, care a pornit şi cu o linie nouă de activitate, şi anume cea de decoruri pentru evenimente.
 
„În cel de-al doilea atelier am început să lucrăm la schiţele obiectelor în stilul anilor ’60, precum şi a mobi­lierului modern. Investiţia pentru cele două ateliere a însemnat înfiinţarea societăţii, achiziţionarea de echipa­mente electrice pentru lucrul cu lemnul, materiale auxiliare, dar şi material lemnos“, a spus Cătălin Cocoş.
 
Antreprenorii admit însă că dacă ar fi avut o investiţie iniţială cu o valoare mai mare, şi-ar fi îndeplinit obiectivele într-un timp mai scurt. Totodată, lipsa unor furnizori specializaţi în fabricarea unor elemente de mobilier a fost altă dificultate întâmpinată la începutul acestei afaceri.
 
„Ne referim strict la picioarele conice de lemn, care lipsesc aproape în totalitate din magazinele marilor retaileri de la noi sau alţi producători, iar după lungi căutări şi preţuri mari am decis să achiziţionăm noi un strung şi să le facem pe ce dimensiuni ne dorim“, a mai spus Cătălin Cocoş.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO