Un start-up pe zi

Două tinere au lăsat joburile în consultanţă ca să-şi facă un business în acelaşi domeniu

Două tinere au lăsat joburile în consultanţă ca...

Autor: Corina Mirea

02.08.2014, 13:32 1597
Violeta Covali şi Andreea Oancea au renunţat în primăvara acestui an la joburile pe care le aveau într-o firmă de consultanţă pentru accesarea fon­durilor europene pentru a-şi deschide un business similar în Capitală.
 
 Cele două au investit mai puţin de 5.000 de euro pentru a pune pe picioare Viva Training Support şi, cu toate că este un SRL-D (business a cărui înfiinţare este finanţată de stat cu până la 10.000 de euro), nu şi-au depus dosarul pentru a obţine bani de la autorităţi, astfel că pot beneficia doar de scutirea de la plata unor taxe şi impozite pentru angajaţi. În prezent, antre­pre­noa­­rele se ocupă singure de busi­ness şi vor ca până anul viitor să mai deschidă un birou în Bucureşti.
 
„Ideea unui business pro­priu a venit cam în urmă cu un an, însă am tot amânat momentul. Dat fiind că noi aveam experienţă în achiziţii publice şi formare profe­sională pentru proiecte cu fonduri europene, am decis că ar fi cazul să urmăm tot această direcţie. Am vrut să depunem dosarul pentru programul de în­fiinţare a SRL-D-urilor pen­tru că avem sub 35 de ani, dar am considerat că are prea multe restricţii şi nici punc­tajul nu ne-ar fi ajutat să obţinem banii, pentru că se acordă punctaje mari în general businessurilor din producţie“, explică Violeta Covali, absolventă a Aca­demiei de Studii Economice din Bucreşti (ASE).
 
Viva Training Support ofe­ră servicii de consultanţă pentru depunerea dosarelor necesare pentru accesarea fondurilor europene, pentru implementarea unor astfel de proiecte şi scrierea lor, servicii de management de proiect, dar şi de formare pentru persoanele implicate în proiecte realizate pe bani europeni. Pe viitor, cele două antreprenoare vor să îşi dezvolte businessul prin parteneriate cu instituţii publice, dar şi ONG-uri care vor să implementeze proiecte cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.
 
Firma de consultanţă îşi desfăşoară activitatea într-un aparta­ment de 80 mp, cu trei camere, închiriat în Capitală, două dintre încăperi fiind transformate în săli de curs pentru orele de formare. Cele două antreprenoare au certificări atât ca experţi în achiziţii publice, dar şi ca manageri de proiect.  Viva Training Support este unul dintre cele aproape 14.000 de SRL-D-uri înfiinţate din 2011 şi până în luna mai a acestui an.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO