Un start-up pe zi

Un start-up pe zi. Lucian Cîrlig produce palincă de prune sub brandul Celar într-o microdistilărie din Bogaţi - Argeş, în care a investit 50.000 de euro. „Am dezvoltat şi cocteiluri pe bază de palincă, pentru care avem o cerere foarte mare.“

Produsele sunt realizate atât în sticluţe mici de 150 ml, 300 ml, cât şi de 500 ml şi 700 ml

Produsele sunt realizate atât în sticluţe mici de 150 ml, 300 ml, cât şi de 500 ml şi 700 ml

Autor: Florentina Niţu

02.11.2019, 00:00 1625

Lucian Cîrlig, un tânăr din judeţul Argeş, a transformat meşteşugul de a face palincă de prune, transmis din generaţie în generaţie, de la străbunici încoace, într-un business în care a investit 50.000 de euro. Împreună cu soţia a autorizat producţia şi a creat brandul Celar, sub care a făcut în primul an de activitate 2.000 de litri de pălincă de prune.

„Avem o mică distilărie în localitatea Bogaţi, din judeţul Argeş, şi facem acest meşteşug de multe generaţii. Anul acesta, în mai, ne-am autorizat şi ne-am făcut brand, iar astfel am intrat pe piaţă cu un produs nou. Pro­ducem alcool distilat din livada proprie, de 3 hectare, din prune na­turale. Celar este si­nonimul cuvân­tu­lui piv­niţă, un ar­haism“, po­vesteşte Lucian Cîrlig, fon­da­torul bran­dului Celar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO