Un start-up pe zi

Un tânăr a făcut un business din huse pentru trolere: Suntem în discuţii pentru contracte de 10.000 euro cu agenţii de turism

Un tânăr a făcut un business din huse pentru trolere:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.08.2017, 20:40 1513

Un absolvent român de Vânzări Internaţionale şi Marketing în Da­ne­marca a pus, la finalul anului trecut, bazele unui busi­ness prin care co­mercializează huse pentru baga­je­le de că­lă­torie. Albert Ro­bescu, de 24 de ani, a pornit afa­cerea Mappamonde în urma unei experienţe personale.

„După ce am făcut un internship în China, am călătorit prin sud-estul Asiei şi am avut neplăcuta experienţă de a mă trezi cu trolerul distrus de manipulanţii aeroportului din Singapore. Era plin de zgârieturi şi cu o roată ruptă. L-am cărat du­pă mine prin ju­mătate de Asie de Sud-Est, deoarece nu aveam bu­­get pentru a cumpăra unul nou“, povesteşte Albert Robescu.

Afacerea sa, Mappa­monde, a fost accep­tată la un preaccelerator de afaceri, GoodToGo, si a pornit de la ideea de a închiria trolere în loc de a le cumpăra. Mai târziu, Albert Ro­bescu s-a gândit că ar fi o idee mai bu­nă să vină cu o soluţie la zgârie­turile pe care le pot suporta trolerele, prin huse pentru bagajele de călătorie. De la începutul anului până acum, Albert a investit circa 4.000 de euro în business, bani veniţi din surse personale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO