Ruxandra Micu (24 de ani), studentă la arhitectură, şi Costin Niţă (28 de ani), de profesie arhitect, au lansat recent start up-ul Vagonul cu Sucuri, axat pe producţia şi comercializarea de sucuri naturale presate la rece într-un stand în forma unui vagon din centrul comercial Auchan aflat în Drumul Taberei din Capitală.
Cei doi au pornit afacerea în urma unei investiţii iniţiale de 8.000 de euro, pe care estimează să o recupereze în a doua jumătate a acestui an. Şi-au dorit să îşi lanseze propriul brand şi s-au inspirat din pasiunea lor pentru alimentaţia sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat. Alegerea a fost încurajată şi de experienţa de blogger culinar a Ruxandrei Micu. Tinerii spun că de la idee până la punerea ei în practică a trecut peste un an de zile. „Începutul a fost entuziasmant fiindcă ne-am concentrat pe imagine, design-ul standului şi website. Acestea au fost elementele care ne-au hrănit psihic şi ne-au ajutat să realizăm şi părţile mai puţin distractive şi artistice precum planul de afaceri, întâlnirile pentru colaboratori şi birocraţia“, descriu cei doi debutul lor antreprenorial.