Clubul Fermierilor Români este o asociaţie non-profit şi neguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociaţiei sunt fermieri performanţi care au modele de afaceri bazate pe inovaţie, tehnologie şi bunele practici în agricultură, pentru creşterea competitivităţii şi a valorii adăugate create în acest domeniu. Obiectivul principal al Clubului este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare şi elaborare a reglementărilor europene şi naţionale în domeniul agricol, cu scopul de a creşte performanţa fermierilor din România. Proiectele Clubului vizează domeniile legislativ, fiscal, tehnologie şi resurse umane şi îşi propun să identifice soluţii care să răspundă în mod real, concret, problemelor cu care se confruntă fermierii.
În mai 2020, Asociaţia Clubul Fermierilor Români a devenit acţionar în Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare, în urma procesului de preluare a 48,98% din acţiunile Agricover Broker de Asigurare SRL. Este pentru prima dată în România când o asociaţie de fermieri (un ONG) intră ca acţionar într-un broker de asigurare.
Clubul Fermierilor Români oferă fermierilor interesaţi servicii de consultanţă pentru comerţul cu cereale. În 2021, Clubul a lansat proiectul CONCORDE pentru promovarea şi asigurarea respectării bunelor practici în comerţul cu cereale. În 2021, Clubul a devenit membru GAFTA, The Grain and Feed Trade Association, ca o garanţie pentru dezvoltarea şi implementarea acestui proiect. Este pentru prima dată în România când o asociaţie de fermieri devine membru în GAFTA.
Clubul Fermierilor Români oferă servicii de consultanţă privind utilajele agricole, în premieră în România pentru o asociaţie de fermieri. Scopul Clubului este să asigure reprezentarea fermierilor în relaţia cu producătorii şi distribuitorii de utilaje agricole, cu autorităţile locale şi centrale, pentru identificarea unor soluţii aplicate la problemele cu care se confruntă fermierii în legătură cu utilajele agricole.
Clubul Fermierilor Români organizează anual programul ”Tineri Lideri pentru Agricultură”, care pregăteşte tinerii fermieri pentru succesiunea afacerii de familie, reprezentarea intereselor fermierilor la nivel european şi naţional şi asumarea rolului de lider în propria afacere şi în comunitate. Obiectivul pe termen lung al asociaţiei este să instruiască 1.000 de tineri fermieri până în 2027-2028.
În 2021, Clubul Fermierilor Români a lansat programul de perfecţionare managerială “Antreprenor în Agricultura 4.0”, adresat fermierilor interesaţi să cunoască şi să aplice noi modele de afaceri, capabile să asigure rezilienţa şi competitivitatea fermelor. Clubul îşi propune să crească de la an la numărul participanţilor la program - fermierilor activi, cu experienţă managerială de minim 5 ani.
Sursa: Compania