ZF 15 ani

2009. Dan Adamescu, patronul magazinului Unirea: Nu ne putem permite să rămânem o colonie europeană. E momentul să gândim româneşte în business

2009. Dan Adamescu, patronul magazinului Unirea: Nu ne...
20.10.2013, 00:00 199

Omul de afaceri Dan Adamescu controlează cel mai mare asigurator – Astra Asigurări, magazinul Unirea din Capitală, dar are businessuri importante şi în construcţii sau mass-media.

Cu toate acestea, prezenţa sa în spaţiul public este extrem de discretă. În 2009, într-unul dintre puţinele interviuri acordate presei din România, Adamescu spunea că "în Romania inca exista mentalitatea de chelner, adica sa castigi 10% la nota de plata si nu sa faci un restaurant. (...).

Acum este momentul sa gandim romaneste in business, pentru ca am vazut ca aceasta criza a aratat ce importanta are nationalitatea capitalului. Trebuie sa avem firme puternice cu capital romanesc in urmatorii 10-20 de ani, nu ne putem permite sa ramanem o colonie europeana.

Trebuie sa ne uitam la ceea ce au facut portughezii sau spaniolii, unde acum 30 de ani era saracie. Firmele lor s-au extins acum in toata Europa."  În 2009, ZF lansa un proiect editorial “20 de ani de capitalism” care a adunat poveştile de business ale celor mai importanţi 50 de oameni de afaceri din România.

De unde au început, unde au ajuns, cu ce probleme s-au confruntat şi care au fost deciziile care le-au schimbat viaţa – toate aceste întrebări au primit răspunsuri de la marii capitalişti ai României în paginile ZF.

Citiţi povestea antreprenorului Dan Adamescu aici. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO