ZF 15 ani

George Copos în 2009: îmi place să produc banii, sa îi investesc şi mai puţin să îi cheltuiesc

George Copos în 2009: îmi place să produc banii, sa...
24.10.2013, 19:14 306

Acest articol a apărut în data de 17 mai 2009

A intrat in afaceri dupa ce s-a desfiintat in 1990 postul pe care il ocupa pe turism in cadrul Uniunii Asociatiilor Studentesti din Romania, job care i-a oferit sansa de a "calatori in aproape toata lumea" si de a se "familiariza cu ceea ce inseamna economie de piata". Dupa 20 de ani de capitalism virgin si un an de prim-vicepremier Copos spune ca ne-a ajuns globalizarea din urma si este mai greu in afaceri. 
 

Prima investitie a fost realizata cu 20.000 de dolari, bani luati de la banca, pentru care a garantat cu casa, masina si receptorul de satelit, economiile lui fiind la vremea respectiva sub o mie de dolari.

Astazi, George Copos, 56 de ani, controleaza sapte hoteluri (Hilton, Crowne Plaza, din Bucuresti, Europa si Astoria din Eforie Nord, Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov), 19 magazine proprii cu produse de panificatie, dar si o fabrica de motoare (dryere) si alte afaceri, numarul de angajati ajungand la 2.500 persoane.
"Toate proiectele mele investitionale s-au derulat in Romania. Toti banii mei sunt investiti aici, in tara noastra. Daca am facut bine sau nu, se va vedea mai tarziu. Eu consider ca am facut bine", a spus el.
Timp de un an de zile, cand a deschis prima cofetarie, Copos s-a trezit de la ora trei si jumatate dimineata pentru a lucra ca sofer, contabil sau vanzator.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO