ZF 15 ani

ZF Power Summit '13: Mariana Gheorghe, CEO Petrom - VIDEO

Autor: Alexandru Matei

10.10.2013, 00:00 50

Principalele declaraţii ale Marianei Gheorghe, CEO al Petrom, la ZF Power Summit '13:

Sectorul energetic are şansa să fie un factor de creştere economică în România, însă doar dacă vor continua investiţiile în acest domeniu. Toate investiţiile duc la creşterea PIB-ului, la crearea de locuri de muncă, la venituri la bugetul de stat şi duc la atragerea de know-how în România, care are un efect de multiplicare în economie.

Investiţiile de care are nevoie sectorul energetic sunt deosebit de mari pe toate segmentele, de 3 - 4 miliarde de euro pe an în următorii 20 de ani. Anul trecut s-au investit în sectorul energetic sume cuprinse între 2 şi 2,5 mld. euro.

România are şansa de a fi un pol regional pentru regiunea de sud-est a Europei în domeniul energetic. Putem să capitalizăm acest potenţial şi, printr-o politică regională susţinută, putem fi o voce în regiune şi în Europa. Investiţiile de care vorbeam sunt bancabile, sunt finanţabile. Investitorii industriali au capacitatea să aducă companiile lor pe un alt grad de dezvoltare, dar nu e suficient.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO