ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor. Un proiect ZF şi First Bank. Andrei Pădurean, coproprietar Uniconf: Politica marilor retaileri este impunerea mărcilor proprii la raft, ceea ce duce în timp la dispariţia micilor producători. Lenjeria vândută sub brandul Uniconf este produsă într-o fabrică în municipiul Zalău, ce se întinde pe o suprafaţă de 28.000 mp
ZF 15 minute cu un antreprenor. Un proiect ZF şi First Bank. Andrei Pădurean, coproprietar Uniconf: Politica marilor retaileri este impunerea mărcilor proprii la raft, ceea ce duce în timp la dispariţia micilor producători. Lenjeria vândută sub brandul Uniconf este produsă într-o fabrică în municipiul Zalău, ce se întinde pe o suprafaţă de 28.000 mp ieri, 19:20

Andrei Pădurean, coproprietar al producătorului de lenjerie intimă Uniconf, spune că există o mare problemă pentru producătorii locali în ceea ce priveşte globalizarea pieţei.

citește mai mult
 15 minute cu un antreprenor. Lucian Grecu, proprietarul hotelului Unirea Iaşi: Pilonul de sprijin al hotelului este acum partea de cazare, iar gradul de ocupare este la jumătate faţă de nivelul anului trecut
15 minute cu un antreprenor. Lucian Grecu, proprietarul hotelului Unirea Iaşi: Pilonul de sprijin al hotelului este acum partea de cazare, iar gradul de ocupare este la jumătate faţă de nivelul anului trecut ieri, 00:06

Lucian Grecu, proprietarul hotelului Unirea Iaşi, spune că în această perioadă încasările vin doar din partea de cazare, care nici ea nu merge foarte bine, gradul de ocupare fiind la jumătate faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Horia George Szabo, coproprietar Conacul Archia: În primele luni din 2020 am avut o creştere de 27% faţă de anul trecut. Ar fi fost cel mai bun an dacă nu ar fi venit pandemia
ZF 15 minute cu un antreprenor. Horia George Szabo, coproprietar Conacul Archia: În primele luni din 2020 am avut o creştere de 27% faţă de anul trecut. Ar fi fost cel mai bun an dacă nu ar fi venit pandemia joi, 19:35

Horia George Szabo, coproprietar al Conacului Archia, spune că anul acesta ar fi fost unul dintre cei mai buni ani pentru businessul său, dar şi pentru turism în general, dacă nu ar fi izbucnit pandemia. În primele luni ale acestui an, înainte de izbucnirea crizei generate de pandemia de COVID-19, afacerile au înregistrat o creştere de 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Cristian Dărmănescu, fondator Alfredo Seafood şi BistroMar: Comenzile din partea HoReCa au scăzut cu 75%, a fost o diminuare semnificativă dar am compensat cu cererea din retail
ZF 15 minute cu un antreprenor. Cristian Dărmănescu, fondator Alfredo Seafood şi BistroMar: Comenzile din partea HoReCa au scăzut cu 75%, a fost o diminuare semnificativă dar am compensat cu cererea din retail joi, 00:07

Cristian Dărmănescu, fondator al businessurilor Alfredo Seafood şi BistroMar, spune că pandemia a afectat semni­ficativ vânzările de fructe de mare şi peşte către zona de HoReCa, dar aceste scăderi au fost compensate de cererea mare venită din partea de reta

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Vlad Bodea, fondator Bento şi VRTW: Anul trecut am organizat un eveniment la 3-4 zile şi am adunat 40.000 de oameni. Anul acesta suntem la 10% din ce voiam să facem
ZF 15 minute cu un antreprenor. Vlad Bodea, fondator Bento şi VRTW: Anul trecut am organizat un eveniment la 3-4 zile şi am adunat 40.000 de oameni. Anul acesta suntem la 10% din ce voiam să facem miercuri, 19:00

Vlad Bodea, fondator al businessului din IT şi tehnologie Bento şi al afacerii VRTW, spune că anul acesta industria evenimentelor a fost grav afectată, dar odată cu ridicarea anumitor restricţii în timpul verii, câteva evenimente au putut fi organizate în aer liber.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Aurelia Vişinescu, proprietar al cramei Aurelia Vişinescu: În primele luni ale pandemiei a existat o presiune mare pe cash flow, dar acum ne revenim, ne-a ajutat mult partea de retail
ZF 15 minute cu un antreprenor. Aurelia Vişinescu, proprietar al cramei Aurelia Vişinescu: În primele luni ale pandemiei a existat o presiune mare pe cash flow, dar acum ne revenim, ne-a ajutat mult partea de retail miercuri, 00:06

Aurelia Vişinescu, proprietar al cramei cu acelaşi nume, spune că pandemia a avut un impact negativ asupra activităţii producătorului de vin din Dealu Mare, astfel că în primele luni marcate de pandemie a existat o presiune mare asupra cash flow-ului, dar acum lucrurile încep încet încet să îşi revină.

citește mai mult
15 minute cu un antreprenor. Feliciu Paraschiv, proprietar Paco Supermarket: Încercăm să nu mai aducem produse din import dacă le găsim în România, noi am deschis uşa tuturor producătorilor români
15 minute cu un antreprenor. Feliciu Paraschiv, proprietar Paco Supermarket: Încercăm să nu mai aducem produse din import dacă le găsim în România, noi am deschis uşa tuturor producătorilor români marţi, 19:30

Feliciu Paraschiv, proprietarul lanţului de magazine Paco Supermarket din Vrancea, spune că în magazine încearcă să aducă cât mai multe produse locale, astfel încât să nu mai importe bunurile care pot fi luate din România.

citește mai mult
15 minute cu un antreprenor. Raul Ciurtin, fondator Prefera Foods: Avem planuri ambiţioase pe segmentul alimentelor din plante şi în 1-2 ani vom dezvolta o nouă fabrică menită să hrănească întreaga Europă
15 minute cu un antreprenor. Raul Ciurtin, fondator Prefera Foods: Avem planuri ambiţioase pe segmentul alimentelor din plante şi în 1-2 ani vom dezvolta o nouă fabrică menită să hrănească întreaga Europă luni, 19:54

Omul de afaceri Raul Ciurtin, fondatorul Prefera Foods, spune că în viitorul apropiat vrea să dezvolte o nouă fabrică în care să producă mâncare din plante şi cu ajutorul ei să hrănească întreaga Europa şi chiar SUA. Antreprenorul nu exclude chiar construcţia de unităţi de producţie în afara României, însă nu în următorii ani.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Zsuzsanna Benedek, cofondator al reţelei de magazine Vitamix: Ne dorim să ne consolidăm poziţia în piaţă şi să ne facem brandul mai cunoscut, nu vizăm expansiunea
ZF 15 minute cu un antreprenor. Zsuzsanna Benedek, cofondator al reţelei de magazine Vitamix: Ne dorim să ne consolidăm poziţia în piaţă şi să ne facem brandul mai cunoscut, nu vizăm expansiunea 17 aug 2020

Zsuzsanna Benedek, cofon­dator al reţelei de magazine de su­plimente naturale, alimente sănă­toase şi cosmetice Vitamix, spune că în perioada următoare expan­siunea lanţului de retail nu repre­zintă un focus pentru companie. Mai mult, ea şi soţul său au în plan dezvoltarea brandurilor proprii şi a producţiei.

citește mai mult
Pandemia şi provizioanele suplimentare presează câştigul. Banca Transilvania a obţinut un profit de 607,4 mil. lei în S1/2020, cu 28% sub S1/2019. Omer Tetik, CEO: Traversăm momente fără precedent şi provocatoare
Pandemia şi provizioanele suplimentare presează câştigul. Banca Transilvania a obţinut un profit de 607,4 mil. lei în S1/2020, cu 28% sub S1/2019. Omer Tetik, CEO: Traversăm momente fără precedent şi provocatoare 17 aug 2020

Banca Transilvania, cea mai mare in­sti­tuţie de credit după active de pe pia­ţa locală, a raportat pentru pri­mul semestru (S1) un profit net de 607,4 mil. lei, în scădere cu 28,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în con­diţiile în care veniturile operaţionale s-au ajus­tat cu doar 1%, iar creditarea a fost în creştere.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Adrian Mihai, cofondator Fan Courier: În perioada în care magazinele au fost închise am avut o creştere de circa 20% faţă de vânzările de Black Friday
ZF 15 minute cu un antreprenor. Adrian Mihai, cofondator Fan Courier: În perioada în care magazinele au fost închise am avut o creştere de circa 20% faţă de vânzările de Black Friday 17 aug 2020

Adrian Mihai, cofon­datorul Fan Courier, spune că în primele două săptămâni de la izbucnirea crizei pan­de­mice, compania de curierat a înregistrat scăderi de circa 15-20%, dar după ce magazinele s-au închis, volumul comen­zilor a crescut considerabil.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Diana Staicu, proprietară a Scandinavian Design House: Pandemia ne-a prins într-un proces de dezvoltare, am deschis un showroom nou în februarie, iar în martie l-am închis
ZF 15 minute cu un antreprenor. Diana Staicu, proprietară a Scandinavian Design House: Pandemia ne-a prins într-un proces de dezvoltare, am deschis un showroom nou în februarie, iar în martie l-am închis 15 aug 2020

Diana Staicu, proprietară a companiei locale Scan­­­­­dinavian Design House, specializată în co­­­­mer­cializarea de mo­bi­lier şi decoraţiuni premium în stil scan­­­­di­nav, spune că izbucnirea pan­demiei a fost un şoc pentru afa­cerea sa, în acel mo­ment se afla în plin proces de dez­voltare şi anume deschiderea unui nou showroom.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Eliza Yokina, senior partner Cumulus: În perioada asta investiţiile nu s-au oprit, lucrăm la două hoteluri de brand internaţional cu peste 200 de camere
ZF 15 minute cu un antreprenor. Eliza Yokina, senior partner Cumulus: În perioada asta investiţiile nu s-au oprit, lucrăm la două hoteluri de brand internaţional cu peste 200 de camere 15 aug 2020

Eliza Yokina, senior part­ner în cadrul biroului de arhitectură Cumulus, spune că efectele pan­demiei nu s-au resim­ţit considerabil în afacerile companiei dat fiind că în toată această perioadă investiţiile în piaţă nu s-au oprit, iar proiectele sunt în derulare.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Alexandru Piţigoi, fondator al Mesange Fromagerie: M-am gândit că e posibil să închid. Dacă nu o să se schimbe situaţia, nu o să mai avem resurse
ZF 15 minute cu un antreprenor. Alexandru Piţigoi, fondator al Mesange Fromagerie: M-am gândit că e posibil să închid. Dacă nu o să se schimbe situaţia, nu o să mai avem resurse 14 aug 2020

Restricţiile impuse de autorităţi cu privire la limitarea răspândirii Covid-19 au efecte semnificative asupra businessului Mesange Fromagerie, în contextul în care cheese-barul nu dispune de o terasă şi în curând antreprenorul fondator nu va mai dispune de resursele necesare pentru ca businessul să supravieţuiască.

citește mai mult