ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor.  Zsolt Varga-Pal-Petry: Nu am mai văzut scumpiri în ultima lună. Observăm chiar o scădere a preţurilor la carnea de porc. Primacom este compania care administrează procesatorul de carne şi produse din carne Petry, brand sub care este deschis şi un lanţ de magazine.
ZF 15 minute cu un antreprenor. Zsolt Varga-Pal-Petry: Nu am mai văzut scumpiri în ultima lună. Observăm chiar o scădere a preţurilor la carnea de porc. Primacom este compania care administrează procesatorul de carne şi produse din carne Petry, brand sub care este deschis şi un lanţ de magazine. 19 sep 2023

Zsolt Varga-Pal-Petry, fon­­da­­torul Primacom din Mureş, com­panie care administrează procesatorul de carne Petry, şi care are un lanţ de magazine sub acelasi nume în judeţele din jur, spune că la carnea de porc nu au mai existat scumpiri de câteva luni, ba din contră este remarcată o ten­dinţă descendentă a preţurilor.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor.  Sebastian Mîndroiu, cofondator al PickTwo Studio: Clădirile de birouri se vor adapta unui mod de lucru flexibil, vor deveni spaţii de coworking, iar închirierea se va face per unitate. Proiectele din zona de office reprezintă cam 20-25% din portofoliul de clienţi al biroului de arhitectură
ZF 15 minute cu un antreprenor. Sebastian Mîndroiu, cofondator al PickTwo Studio: Clădirile de birouri se vor adapta unui mod de lucru flexibil, vor deveni spaţii de coworking, iar închirierea se va face per unitate. Proiectele din zona de office reprezintă cam 20-25% din portofoliul de clienţi al biroului de arhitectură 14 sep 2023

Pandemia a schimbat modul de lucru al marilor companii, exis­tând efecte imediate asupra sec­torului imobiliar, mai exact asupra zonei de office. Mulţi an­gajaţi încă lucrează în sistem remote sau hibrid, ceea ce face ca o bună parte din spaţiile de birouri închiriate de companii să fie neutilizate.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Ileana Kripp, coproprietar Crama Ştirbey: Circa 15% din producţia noastră merge la export. Străinii sunt foarte interesaţi de soiurile româneşti. Crama Ştirbey are în proprietate aproximativ 24 de hectare plantate cu viţă-de-vie, iar producţia anuală se ridică la circa 100.000 de sticle.
ZF 15 minute cu un antreprenor. Ileana Kripp, coproprietar Crama Ştirbey: Circa 15% din producţia noastră merge la export. Străinii sunt foarte interesaţi de soiurile româneşti. Crama Ştirbey are în proprietate aproximativ 24 de hectare plantate cu viţă-de-vie, iar producţia anuală se ridică la circa 100.000 de sticle. 12 sep 2023

Crama Ştirbey, situată în zona Drăgăşani, trimite circa 15% din producţia anuală la export, iar Ileana Kripp, coproprietara cramei, susţine că străinii sunt tot mai interesaţi de vinurile făcute din soiurile româneşti.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Cristian Preotu, fondatorul Le Manoir: Următorul proiect în care vom investi va fi un Le Manoir Concept Store, unde vor fi toate produsele noastre de gastronomie, parte de servire, evenimente. Suntem în discuţii cu investitori
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Cristian Preotu, fondatorul Le Manoir: Următorul proiect în care vom investi va fi un Le Manoir Concept Store, unde vor fi toate produsele noastre de gastronomie, parte de servire, evenimente. Suntem în discuţii cu investitori 7 sep 2023

Grupul Le Manoir se uită să îşi extindă businessul prin adăugarea unui nou maga­zin Le Manoir, care va fi un concept store şi va avea în plus partea de servire a unor produse gas­tro­nomice, cât şi cărţi sau evenimente cul­tu­rale.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor.  Lidia Faţi, cofondator Dacris: În zece ani, vrem să dublăm sau chiar să triplăm businessul
ZF 15 minute cu un antreprenor. Lidia Faţi, cofondator Dacris: În zece ani, vrem să dublăm sau chiar să triplăm businessul 5 sep 2023

Sustenabilitatea este un su­biect intrat pe agenda multor com­pa­nii, care încearcă să reducă risipa sau să înlocuiască bunurile folosite cu unele mai verzi ori mai de durată. Lidia Faţi, cofondator al grupului Dacris, specializat în importul, distri­buţia şi comercializarea de produse de papetărie şi echipa­mente pentru birouri, spune că observă o deschidere tot mai mare din partea companiilor din piaţă pentru bunuri sustenabile.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor.  Florin Maxim, fondator al Hospitality Culture Institute: Un român iese la restaurant de trei ori pe lună, pe când un străin de circa opt ori. Pandemia a stopat multe dintre proiectele din ospitalitate anunţate în 2019
ZF 15 minute cu un antreprenor. Florin Maxim, fondator al Hospitality Culture Institute: Un român iese la restaurant de trei ori pe lună, pe când un străin de circa opt ori. Pandemia a stopat multe dintre proiectele din ospitalitate anunţate în 2019 31 aug 2023

Florin Maxim, fondator al com­paniei de consultanţă în HoReCa Hospitality Culture Institute, spune că românii ies în oraş mult mai puţin decât străinii, fiind o problemă atât culturală, cât şi una ce ţine de puterea de cumpărare.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Nicoleta Dumitrescu, COO Lensa: Am făcut primul pas în afara ţării şi am deschis un magazin în Chişinău. Până la finalul anului, vrem să mai intrăm într-o piaţă din regiune
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Nicoleta Dumitrescu, COO Lensa: Am făcut primul pas în afara ţării şi am deschis un magazin în Chişinău. Până la finalul anului, vrem să mai intrăm într-o piaţă din regiune 29 aug 2023

Retailerul de optică Lensa a făcut primul pas în afara ţării prin deschiderea unui maga­zin în Chişinău, Republica Moldova. Planu­rile de expansiune ale retailerului nu se opresc aici, iar pe lângă dezvoltarea pe plan local, Lensa are în plan „atacarea“ unei noi pieţe până la finalul acestui an.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Sabrina Marinescu, fondatoarea Avocadoo: În următorii cinci ani vrem să mai deschidem încă şapte restaurante
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Sabrina Marinescu, fondatoarea Avocadoo: În următorii cinci ani vrem să mai deschidem încă şapte restaurante 24 aug 2023

Sabrina Marinescu, fonda­toa­rea lan­­ţului de restaurante Avo­ca­doo, unde ele­mentul central al me­niu­lui este avo­cado, îşi propune ca în ur­mătorii trei-cinci ani să des­chi­dă încă şapte restaurante, reţeaua ur­mând să ajungă la zece unităţi. În ceea ce priveşte anul acesta, antreprenoarea nu vor­beşte des­pre expansiune, ci despre con­tura­rea cât mai exactă a planurilor. Totuşi, ea es­ti­mea­ză venituri în creştere cu 25%.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Denisa Ştefan, RoseHome: Primele patru luni din acest an au fost foarte bune, dar începând cu luna mai am simţit o contracţie. E un trend general pe piaţa din Europa
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Denisa Ştefan, RoseHome: Primele patru luni din acest an au fost foarte bune, dar începând cu luna mai am simţit o contracţie. E un trend general pe piaţa din Europa 22 aug 2023

Contracţia consumului, într-o perioadă cu inflaţie record şi cu bani mai scumpi, se resimte, începând cu această primăvară, şi în piaţa furnizorilor de restaurante şi hoteluri

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Radu Timiş jr., CrisTim: Există o reducere a costurilor în 2023, ceea ce le permite producătorilor să introducă promoţii, care conduc la o scădere temporară a preţurilor
ZF 15 minute cu un antreprenor. Radu Timiş jr., CrisTim: Există o reducere a costurilor în 2023, ceea ce le permite producătorilor să introducă promoţii, care conduc la o scădere temporară a preţurilor 17 aug 2023

Preţurile produselor alimentare cresc în continuare, însă inflaţia cunoaşte o reducere, ceea ce înseamnă că ritmul scumpirilor este mai lent decât în 2022. Se remarcă totuşi o reducere a costurilor cu materiile prime şi cu utilităţile, iar asta sca­de din presiunea resimţită de producători, permiţându-le acestora să jongleze cu promoţiile, fapt care duce la o reducere – dar doar temporară - a preţurilor, spune Radu Timiş jr., CEO al CrisTim, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Oana Pascu, Complice.ro: În acest an, companiile şi-au concentrat atenţia pe a oferi angajaţilor experienţe şi evenimente pentru a-i aduce înapoi la birou
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Oana Pascu, Complice.ro: În acest an, companiile şi-au concentrat atenţia pe a oferi angajaţilor experienţe şi evenimente pentru a-i aduce înapoi la birou 15 aug 2023

În anii trecuţi, companiile le ofereau diferite experienţe angajaţilor pentru sudarea echipelor. După criza sanitară însă, mai ales în 2023, firmele îşi concentrează atenţia mai degrabă pe aducerea salariaţilor înapoi la birou.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Care este povestea antreprenoarei Laura Baldini, fondatoarea brandului românesc de ciorapi cu acelaşi nume, ale cărui produse sunt ‘made in Italia’
ZF 15 minute cu un antreprenor. Care este povestea antreprenoarei Laura Baldini, fondatoarea brandului românesc de ciorapi cu acelaşi nume, ale cărui produse sunt ‘made in Italia’ 10 aug 2023

Antreprenoarea Laura Bal­dini, originară din Timişoa­ra, a creat acum mai bine de două decenii brandul de ciorapi de damă care îi poartă numele şi pe care consumatorii l-au asociat foarte multă vreme cu o marcă „made in Italy“.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor. Dragoş Arnăutu, FAN Delivery: Sunt mulţi clienţi foarte grăbiţi. Avem un grad foarte mare de adopţie, peste aşteptări, pentru serviciul priority, prin care facem livrări rapide
ZF 15 minute cu un antreprenor. Dragoş Arnăutu, FAN Delivery: Sunt mulţi clienţi foarte grăbiţi. Avem un grad foarte mare de adopţie, peste aşteptări, pentru serviciul priority, prin care facem livrări rapide 8 aug 2023

Dragoş Arnăutu, CEO al FAN Delivery, o platformă de livrare rapidă parte din grupul FAN Courier, spune că tot mai mulţi oameni îşi do­resc să primească bunurile comandate cât mai rapid, iar dovadă pentru acest lucru stă gradul de adopţie peste aş­teptări pentru serviciul companiei nu­mit Priority.

citește mai mult
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Ionuţ Popescu, Potcoava: Vom dezvolta partea de ospitalitate prin dublarea numărului de camere, dar facem şi o mică fabrică de prelucrare a laptelui
ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Ionuţ Popescu, Potcoava: Vom dezvolta partea de ospitalitate prin dublarea numărului de camere, dar facem şi o mică fabrică de prelucrare a laptelui 3 aug 2023

Centrul de echitaţie Potcoava, din judeţul Dâmboviţa, urmează să îşi dezvolte capacitatea de cazare şi să îşi mărească numărul de cai. Fondatorul, Ionuţ Popescu, spune totodată că vrea să deschidă în acelaşi loc şi o unitate de procesare a laptelui, care va asigura necesarul pentru consumul de lactate al restaurantului din cadrul centrului.

citește mai mult