ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Ioana Văsîi, fondatoare a Animalettoun pizza bar din Bucureşti: Suntem pe o linie de plutire, au scăzut foarte mult încasările, pe vară am funcţionat la o treime din capacitate

28.09.2020, 19:30 Autor: Miruna Diaconu

 Ioana Văsîi a deschis Animaletto, un pizza bar din Bucureşti, alături de fratele său geamăn în urmă cu patru ani ♦ În timpul pandemiei, restaurantul a fost închis timp de o lună şi jumătate, iar apoi şi-a reluat activitatea pentru livrările la domiciliu ♦ Treptat businessul s-a redeschis.

Ioana Văsîi, fondatoare a Animaletto, un pizza bar din Bucureşti, spune că pandemia a avut un impact negativ semnificativ asupra businessului său, care în acest moment funcţionează, dar doar parţial din cauza restricţiilor impuse de autorităţi privind distanţarea fizică. Pe vară, când era deschisă doar terasa şi ea cu reguli de distanţare, localul funcţiona la o treime din capacitatea totală.

„Acum suntem pe o linie de plutire, ne descurcăm destul de greu, au scăzut foarte mult încasările. Pe vară am funcţionat la o treime din capacitate ca număr de locuri şi încasările au fost pe măsură. Ne-au ajutat puţin şi livrările doar că businessul nostru era înainte doar offline“, spune Ioana Văsîi, fondatoare a Animaletto, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antre­prenor: Cum facem ca economia să funcţioneze în continuare?, un proiect al ZF şi First Bank.

Ea a deschis Animaletto, un pizza bar din Bucureşti, alături de fratele său geamăn în urmă cu patru ani. În timp, a reuşit să creeze o comunitate în jurul acestui restaurant, astfel că după reluarea activităţii clienţii au fost încântaţi de faptul că businessul nu s-a închis de tot.

Pizza barul din Bucureşti a fost închis pe perioada stării de urgenţă doar o lună şi jumătate, perioadă în care restaurantul nu a realizat niciun fel de încasări. După reluarea activităţii, el a început să facă livrări la domiciliu.

„Noi am fost închişi o lună şi jumătate fără niciun fel de livrări, am făcut acest sacrificiu în ideea în care lucrurile vor reveni la o normalitate. După o lună şi jumătate, când ne-am dat seama că nu mai putem sta aşa, iar situaţia nu revenea la normal, am hotărât să ne întoarcem şi am început să facem livrări pentru prima dată, noi înainte nu făceam livrări“, explică Ioana Văsîi.

După relaxarea parţială a măsurilor impuse de către autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului, restaurantul şi-a deschis terasa, dar care era mică şi înainte, iar cu regulile de distanţare capacitatea a scăzut considerabil.

Totuşi, pandemia nu a afectat doar încasările businessului din HoReCa, ci şi planurile de investiţii stabilite pentru anul acesta.

„Noi aveam planuri mari pentru anul acesta, ne gândeam să ne apucăm de o unitate nouă, mai mare, în afara Bucureştiului. Vrem să fie asociate businessurile, dar nu am ajuns atât de departe încât să ne gândim la branding, dacă se va numi Animaletto sau nu. S-au amânat lucrurile, dar noi suntem optimişti şi sperăm ca situaţia să se schimbe puţin în bine poate până la sfârşitul acestui an sau anul viitor“, spune fondatoarea Animaletto.

Animaletto reprezintă primul pariu antreprenorial făcut de către Ioana Văsîi. Înainte de a deschide pizza bar-ul din Bucureşti, antreprenoarea a fost la un curs de formare în Italia pentru a face pizza. La întoarcerea din ţară, meniul actual al Animaletto a fost conceput de ea pe baza cunoştinţelor acumulate la cursurile din Italia, dar a fost ajutată şi de către un bucătar.

 

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor