ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect realizat de Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Dan Ţone, fondatorul Eutron: Anul acesta am observat că mulţi dintre clienţii noştri sunt foarte preocupaţi de optimizarea proceselor. Estimăm venituri cu 12% mai mari

17.08.2021, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Dan Ţone, fondatorul Eutron, companie românească ce furnizează soluţii tehnologice personalizate, spune că anul acesta firmele au devenit mult mai interesate de a-şi optimiza procesele, iar acest lucru vine în urma unui an marcat de pandemia de COVID-19, eveniment care a creat nevoia de o mai mare tehnologizare în rândul mediului de business.

În acest context, proprietarul Eutron estimează că anul acesta cifra de afaceri a companiei pe care a fondat-o va creşte cu circa 12% faţă de veniturile înregistrate în 2020, care s-au apropiat de 40 mil. lei.

„Noi anul trecut am avut un plus de 17% faţă de 2019 şi ne propunem ca în fiecare an să avem o creştere de 12-15%. Crizele în general ne ajută să ne resetăm un pic, să vedem şi pro­ble­mele. Pandemia, a doua criză prin care am tre­cut, nu mi-a adus decât convingerea fap­tu­lui că în business e bine să ai echilibru în ceea ce vinzi, nu trebuie să joci totul pe o singură car­te. E important să te uiţi în permanenţă la evo­luţia fiecărei industrii“, spune Dan Ţone, fon­datorul companiei Eutron, în cadrul emi­siu­nii ZF 15 minute cu un antreprenor. Cum fa­cem economia să funcţioneze în con­ti­nua­re?, un proiect realizat de ZF şi Alpha Bank.

Compania Eutron, prezentă pe piaţă de 26 de ani, are în portofoliu peste 3.000 de clienţi din retail, finanţe-bănci, sănătate, producţie sau logistică şi furnizează soluţii tehnologice personalizate, dar şi asigură suportul tehnic şi service pentru soluţiile livrate, prin reţeaua sa proprie de centre zonale de service, prezentă în 27 de oraşe.

„Soluţiile noastre nu sunt soluţii care pot fi folosite doar de către o industrie de clienţi.“

„În 2008, cam 61% din cifra noastră de afaceri venea din sistemul bancar, iar un an mai târziu ponderea a fost undeva la 24%. A fost o cădere neplăcută, dar am reuşit să ne repoziţionăm şi lucrul pe care le-am învăţat atunci a fost să nu mizăm doar pe o singură carte, dacă nu e ceva absolut necesar pentru viaţa economică“, explică Dan Ţone.

Pandemia nu a avut un efect negativ asupra companiei pentru că în portofoliul Eutron se află mulţi retaileri, în special din zona de food, care anul trecut nu au fost puternic afectaţi. Astfel, veniturile companiei au fost peste aşteptările iniţiale. Eutron a raportat o cifră de afaceri de 39 milioane lei.

Compania a fost înfiinţată în luna iunie a anului 1993, după ce Dan Ţone a lucrat într-o fabrică de echipamente periferice. Apoi, el a luat decizia de a merge pe drumul antreprenoriatului. Circa 85% din echipa Eurtron este aceeaşi de la înfiinţarea companiei, astfel că în pezent compania are circa 115 angajaţi.

„Suntem o companie care a crescut de la an la an, avem mulţi colegi, avem o reţea naţională de service prezentă în 27 de oraşe, dezvoltăm parteneriate cu clienţii noştri. Nu ne oprim doar la actul de vânzare, ci încercăm să continuăm cu fiecare dintre parteneri astfel încât să le susţinem activitatea şi ei să simtă beneficiile colaborării“, spune Dan Ţone.

Anul trecut, Eutron a reuşit să se adapteze noilor condiţii, astfel că odată cu izbucnirea pandemiei, Dan Ţone a luat decizia de a aduce tehnologii noi care să fie cât mai utile pentru companii în perioada marcată de pandemia de Covid-19.

„Trebuia să vină pandemia ca să învăţăm că e bine să dezinfectăm aerul dintr-o încăpere, să începem să dezinfectăm. Nu aveam aceste tehnologii în portofoliu, dar le-am introdus într-un timp scurt. Noi nu am vândut niciodată camere pentru măsurarea temperaturii până anul trecut, deşi suntem furnizori de sisteme de securitate şi nu este mare diferenţă între o cameră normală şi aceea. Anul trecut a fost o explozie“, adaugă fondatorul Eutron.

Dan Ţone mai adaugă că investeşte foarte mult în a aduce noi tehnologii pe piaţă, iar în ultima perioadă focusul a căzut pe tot ceea ce înseamnă eco şi reciclare.

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor