ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect realizat de Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Alina Ştefan, CEO al Salarium: Companiile plătesc salariile o dată pe lună, dar 70% din angajaţi rămân fără bani de la un salariu la altul

19.08.2021, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Salarium este o platformă software care integrează soluţiile de payroll, oferindu-le angajaţilor posibilitatea de a primi un avans din salariu prin intermediul unei aplicaţii mobile.

Alina Ştefan, CEO al Salarium, platformă care permite plătirea salariului în avans, spune că în urma unui studiu realizat de compania pe care o conduce, circa 70% din români rămân fără bani de la un salariu la altul, iar acest lucru se întâmplă şi din cauza faptului că majoritatea firmelor din România plătesc salariul o dată pe lună. Totodată, 40% dintre aceştia sunt nevoiţi să se împrumute din diverse surse.

„Pentru o companie sunt multe beneficii pe care noi le aducem ca partener, susţinem cashflow-ul şi acest lucru degrevează foarte mult firma. Totodată ne ocupăm de tot ceea ce înseamnă procedură operaţională de plată a avansurilor în general. Pentru companiile în care nu există această opţiune de plată în avans, noi suntem o gură de aer pentru că nevoia există“, spune Alina Ştefan, CEO al Salarium, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor. Cum facem economia să funcţioneze în continuare, un proiect realizat de Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

Salarium este o platformă software care integrează soluţiile de payroll, oferindu-le angajaţilor posibilitatea de a primi un avans din salariu prin intermediul unei aplicaţii mobile. Aplicaţia a fost lansată în luna februarie, iar în urma unui parteneriat cu Alpha Bank, prin intermediul aplicaţiei se pot face plăţi instant, astfel încât angajaţii să îşi primească banii pe loc.

„Cum funcţionează? Intru în aplicaţie şi văd instant suma pe care o am disponibilă, care este aferentă zilelor deja lucrate de mine în acea lună. Dacă am nevoie, transfer suma direct pe card. Îmi aleg din totalul disponibil suma de care am nevoie şi la un clic distanţă s-a efectuat transferul. În momentul în care s-a efectuat transferul aplicaţia îmi scade din disponibil suma“, explică ea.

Aplicaţia poate fi integrată în multe industrii, însă targetul Salarium vizează câteva industrii precum zona de retail, servicii, construcţii şi producţie, atât companiile mari, cât şi cele mici. De asemenea, o alta zonă care are nevoie de tipul acesta de plată a salariilor în avans este cea de food delivery sau ridesharing.

„Unele companii au nevoie stringentă de a plăti oamenii mai repede şi această ancoră de zi de salariu este schimbată sau trebuie schimbată. Sunt industrii care se uită diferit la plata salariilor şi trendul din afară este ca ziua de plată a salariilor să fie flexibilizată“, spune Alina Ştefan.

Multe companii din România optează pentru o singură zi de plată a salariilor pe lună, ceea ce uneori poate reprezenta o dificultate pentru angajaţi. Multe companii din portofoliul de clienţi ai Salarium au venit ele către compania ce deţine platforma, însă acest lucru a fost favorizat şi de parteneriatele pe care Salarium le are.

„Avem şi noi piaţa noastră target către care facem eforturi să mergem. În paralel, vin şi companii care au auzit de noi şi au interes, iar lucrurile aici se întâmplă mai repede. Avem şi întâlniri care sunt facilitate de partenerii noştri. Mai departe, noi ne ocupăm de tot ce înseamnă partea de implementare“, adaugă CEO-ul Salarium.

Ea spune că ţinta este ca pe Salarium, în următorii ani, să fie înrolaţi 20% din angajaţii din România, adică un milion de oameni, conform estimărilor ZF.

Investiţia iniţială pentru demararea proiectului Salarium se situează la un milion de lei, sumă alocată de fondatori pentru dezvoltare software şi marketing pe o perioadă de circa 12-18 luni.

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor