♦ Investiţia în spital a ajuns la circa un milion de euro, bani care au mers către amenajarea spaţiului şi achiziţionarea de echipamente ♦ Astfel, spitalul a ajuns să aibă toate specializările necesare pentru tratarea animalelor.
Pet Stuff, unul dintre cele mai mari spitale veterinare din Bucureşti, a fost fondat în urmă cu şase ani de către trei antreprenori, iar decizia lor a fost încurajată de cererile tot mai numeroase venite din partea clienţilor care căutau astfel de servicii.
Cristian Cristea, unul dintre fondatorii afacerii, a intrat în antreprenoriat în urmă cu 18 ani, când încă era student. La acel moment, a deschis, alături de colega sa, Ruxandra Tenia, un pet shop sub numele de Pet Stuff.
În timpul facultăţii, el a lucrat ca voluntar în cadrul unei clinici private, perioadă în care şi-a dat seama că ceea ce îşi doreşte este să îşi deschidă un business în acest domeniu, cel veterinar. Totuşi, dorinţa de a deveni antreprenor a existat încă din perioada liceului. „Am inaugurat pet shopul în Piaţa Crângaşi, a fost o conjunctură favorabilă. Din momentul în care am deschis, au fost şapte luni în care nu am avut timp să stăm. Apoi, brusc, piaţa a intrat în renovare. Am trecut printr-o mutare, iar în trei luni am găsit o locaţie în apropiere.“
„Am ales acest spaţiu pentru că am crezut că mi-am făcut clientela fidelă, dar acei clienţi mai aveau trei pet shop-uri înainte de a ajunge la magazinul nostru“, spune Cristian Cristea, cofondator Pet Stuff, prezent în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.
După trei luni, antreprenorii au luat decizia să se mute într-un spaţiu nou, în cartierul Militari. Astfel, în decembrie 2007, pet shop-ul s-a relocat, din nou. Ulterior, doi ani mai târziu, când antreprenorii au terminat facultatea, au deschis şi un cabinet veterinar în acelaşi spaţiu.
Cererea a fost una mare, motiv pentru care businessul a fost nevoit să îşi extindă suprafaţa magazinului şi a cabinetului.
„În 2013, am reuşit să închiriem etajul din vila alăturată. Apoi, ne-am dat seama că, deşi am renovat şi am făcut două cabinete de consultaţii, spaţiul era prea mic pentru ce voiam noi să facem şi pentru visul nostru. Ne-am dorit să oferim pacienţilor noştri un act medical la o calitate pe care o găsesc în afara ţării“, adaugă el.
Ulterior, decizia celor doi antreprenori a fost să deschidă un spital veterinar nonstop, moment în care li s-a alăturat în business şi Alexandru Buzdea.
„Am început să facem gărzi de noapte cu pacienţii pe care îi aveam, am început să ţinem cu noi şi alţi medici, să îi antrenăm şi să înţeleagă cam ce se întâmplă pe timpul nopţii“, precizează el.
Spaţiul avea o suprafaţă iniţială de 400 de metri pătraţi. Ulterior, din casa în care se aflau, antreprenorii au mai închiriat câteva spaţii şi au ajuns la un total de 1.600 metri pătraţi, suprafaţă dedicată spitalului veterinar.
Investiţia în spital a ajuns la circa 1 milion de euro, bani care au mers către amenajarea spaţiului şi achiziţionarea de echipamente. Astfel, spitalul a ajuns să aibă toate specializările necesare pentru tratarea animalelor. Mai mult, unitatea medicală a încheiat colaborări cu mai mulţi medici din ţară.
„Am venit către partenerii noştri, medici care lucrează în alte cabinete din Bucureşti şi din ţară. Avem medici din peste 14 oraşe cu care colaborăm. În momentul în care au cazuri dificile, pe care nu le pot gestiona, le trimit către noi, pentru că am reuşit să organizăm acest spital la fel ca unul uman, cu cardiologie, imagistică, chirurgie, anestezie, medicină intensivă şi altele“, explică Cristian Cristea.
Echipa spitalului este formată din circa 64 de persoane, din care 53 sunt cadre medicale. Spitalul are 45 de spaţii de spitalizare şi are un sistem prin care pisicile au un flux dedicat lor.
„Am creat o sală specială de aşteptare pentru pisici, ca să le reducem stresul. Din sala de aşteptare, au un culoar separat care le duce direct în cabinetul de consultaţii. Sunt cabinete care sunt dedicate doar pisicilor, căţeii nu ajung acolo“, precizează el.
Majoritatea pacienţilor care ajung la Pet Stuff sunt căţei şi pisici, însă spitalul preia şi anumite animale exotice, însă nu reptile.
Anul trecut, spitalul a avut venituri de 11 mil. lei şi un profit net de 500.000 lei. Pentru anul acesta, antreprenorul estimează o creştere de circa 25% faţă de 2023, însă profitabilitatea va fi afectată de creşterea costurilor din ultimul an.
Antreprenorul plănuieşte extinderea businessului prin deschiderea de noi puncte în Bucureşti, dar vizează şi expansiunea către ale oraşe din ţară.
„Cererea clienţilor este de a deschide noi puncte în mai multe zone din Bucureşti, poate chiar un spital în zona de nord, pentru a fi mai accesibil clienţilor noştri. Avem în plan să ne extindem şi în afara Bucureştiului“, conchide el.
Astăzi Pet Stuff are până la 30 de pacienţi pe zi şi şase cabinete de consultaţii.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE