ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Bogdan Boeru, TNT Brothers: Avem o creştere de 10% a numărului de clienţi, am ajuns la 2.000 de salturi cu paraşuta în tandem pe an

11.10.2022, 00:05 Autor: Miruna Diaconu
♦ Prima bază a TNT Brothers a fost deschisă în Clinceni, judeţul Ilfov, însă cererea în creştere i-a determinat pe Bogdan şi Dragoş Boeru, membri fondatori ai Asociaţiei, să mai inaugureze o bază la Tuzla.
 
Tot mai mulţi români îşi doresc să sară cu paraşuta, iar pandemia a contribuit la acest aspect, spune Bogdan Boeru, cofondator al TNT Brothers. Creşterea numărului de clienţi ai TNT Brothers este de 10% în 2022 faţă de anul anterior, până la circa 2.000 de persoane. Asociaţia organizează salturi, dar oferă şi cursuri de profil în Clinceni, judeţul Ilfov. 
„Am văzut în pandemie că lumea chiar s-a mobilizat şi a făcut astfel de activităţi“, a afirmat Bogdan Boeru, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor: Cum facem economia să funcţioneze în continuare?, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.
Asociaţia se afla deja pe trend ascendent încă dinainte de pandemie, dar criza sanitară a accelerat avansul. Datorită interesului tot mai mare, TNT Brothers a deschis o a doua bază, după cea de la Clinceni.
„Pentru că activitatea s-a aflat pe un trend ascendent în ultimii ani, am mai deschis o bază la Tuzla, în 2019. Am construit un hangar şi anul acesta a fost primul în care ambele aerodromuri au avut acelaşi tip de aeronave.“
Numărul celor care aleg să facă un salt cu paraşuta în tandem, adică asistaţi de un instructor, a ajuns la circa 2.000 de persoane pe an în cazul TNT Brothers. În 12 ani de activitate, asociaţia a organizat un total de 180.000 de salturi, aici fiind incluse şi salturile profesioniştilor.
Activitatea unei astfel de asociaţii este una sezonieră, salturile cu paraşuta fiind oganizate doar în perioada 1 aprilie - 15 noiembrie pentru baza din Clinceni şi 1 mai „ 30 septembrie pentru cea din Tuzla. 
„Ne pregătim pentru sezonul următor. Din 2023, încercăm la Clinceni să zburăm de la 1 martie, pentru că s-a modernizat infrastructura aerodromului şi vremea nefavorabilă nu mai condiţionează avionul să nu poată rula pe pistă. Ne-am propus să funcţionăm din martie până în noiembrie. Iar în restul de trei luni ne pregătim pentru următorul sezon“, explică el.
Deschiderea bazei din Tuzla a venit în urma creşterii cererii, iar zona a fost aleasă şi datorită faptului că este în apropierea staţiunilor turistice de pe litoralul românesc.
„Saltul cu paraşuta este o activitate care poate fi făcută într-o zonă turistică. Am luat în considerare că cine vrea să sară, dar nu are timp să vină din provincie în Bucureşti, o poate face la mare, atunci când vine oricum în vacanţă. S-a dovedit a fi câştigătoare decizia noastră, oamenii au sărit în număr considerabil“, spune el fără a oferi cifre.
Bogdan Boeru precizează că dezvoltarea vizează şi alte zone ale ţării, însă locul potrivit va depinde de un mix de factori. „Spaţiul aerian trebuie să fie favorabil acestei activităţi, suntem în căutare.“
Pentru anul acesta, veniturile TNT Brothers vor apropia de 3,8 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de rezultatele înregistrate în 2021, conform informaţiilor date de către Bogdan Boeru. Business nu este operat de o companie, ci de o asociaţie, adaugă el.
Asociaţia Club Sportiv TNT Brothers a fost înfiinţată de către Bogdan şi Dragoş Boeru în 2006. Ei sunt acţionari în mai multe firme, printre care şi Skyline Center, cu CAEN-ul 7022 „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“, cu afaceri de 7,5 mil. lei, plus 42%.
„Am copilărit pe aerodromul din Clinceni, tatăl nostru a fost paraşutist militar şi mergeam des să îl vedem acolo. În 2005-2006 am decis să luăm teren în proximitatea pistei de la Clinceni. Anul acesta am făcut 20 de ani de la primul meu salt cu paraşuta. Am făcut circa 3.600 de salturi până acum“, adaugă el.
Bogdan Boeru menţionează faptul că începuturile TNT Brothers au fost dificile în contextul în care erau printre puţinii care făceau astfel de activităţi în piaţă la acea vreme.
 
 
 
 
Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor