ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Mihai Filip, acţionar al grupului Taparo şi al Techtex: Am deschis birou de reprezentare Techtex la Budapesta, care se ocupă cu distribuţia de produse în regiune. Avem contacte cu principalii distribuitori şi retaileri din Europa

20.05.2021, 00:07 Autor: Miruna Diaconu

♦ Techtex, companie specializată în producţia de textile tehnice, poate produce lunar circa 60 milioane de măşti şi îşi doreşte să se extindă pe piaţa din Europa şi SUA ♦ Taparo este una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale din sectorul mobilierului tapiţat ♦ Întregul grup este deţinut de familia Filip, Mihai Filip fiind fiul fondatorului Ioan Filip.

Grupul de businessuri Taparo şi Techtex, con­trolat de familia Filip, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri cumulată - realizată în producţia de mobilă şi de textile tehnice – de peste 550 mil. lei, în urcare cu circa 60% versus primul an de pandemie.

Mihai Filip, acţionar al grupului Taparo, spune că anul trecut, în perioada stării de urgenţă, mulţi clienţi şi-au închis magazinele, însă odată cu relaxarea măsurilor cererea a înregistrat o creştere semnificativă. Astfel, businessul Taparo, activ în producţia de mobilă, a închis 2020 cu afaceri de 220 mil. lei, în scădere faţă de perioada anterioară pandemiei, iar pentru anul acesta previziunile vizează venituri de 300 mil. lei.

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor