ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Mioara Olteanu, fondatoarea Art & Craft: Avem şase magazine proprii în aeroporturile din ţară, dar ne dorim să ne extindem şi în interiorul oraşelor

08.03.2022, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Primul magazin Art & Craft a fost deschis în februarie 2003 pe aeroportul Otopeni din Bucureşti Pe lângă magazinele proprii, Art&Craft lucrează şi cu alte circa 50 de magazine partenere, unde sunt prezente suvenirurile şi produsele companiei Compania a avut vânzări de circa 15 mil. lei în 2020, minus 63%.

Mioara Olteanu, fondatoarea retailerului Art&Craft, care vinde produse cu specific românesc, spune că planurile companiei includ extinderea businessului şi în afara aeroporturilor, mergând cu magazine în oraşele ţării. Art & Craft are în prezent şase magazine proprii situate în marile aeroporturi internaţionale din România, însă produsele din portofoliul companiei ajung în mai multe puncte de desfacere cu ajutorul distribuitorilor.

„Este o dorinţă de-a noastră să fim prezenţi în zona internă a României, în oraşe. Avem însă o problemă legată de turismul extern. Avem un turism intern care este încurajat să se dezvolte, dar în ceea ce priveşte cel extern, vin destul de puţini turişti străini“, spune Mioara Olteanu, fondatoarea Art & Craft, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor. Cum facem eco­nomia să funcţioneze în continuare, un proiect realizat de Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor