ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Industria auto începe să devină cel mai mare angajator de lucrători asiatici, depăşind HoReCa şi construcţiile. Depozitele vin tare din urmă

11.06.2024, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Compania IWF a pornit la drum în acest domeniu în urmă cu şase ani, iar de la înfiinţare şi până în prezent a recrutat circa 10.000 de lucrători din Asia, pentru 600 de companii din România.

În lipsa forţei de muncă locale, multe firme din diferite sectoare din economie au apelat la importul de personal, astfel că, mii de lucrători veniţi din Asia au început să fie angajaţi de companii din România. În anii trecuţi, cele mai multe firme care solicitau salariaţi străini veneau din sectoare precum HoReCa sau construcţii. Acum, şi companiile din industria auto angajează tot mai mulţi lucrători asiatici.

„Nevoia s-a cam inversat în ultimii doi ani. Dacă anterior, cei mai mulţi muncitori străini au intrat în HoReCa, apoi în construcţii, a­cum e domeniul automotive cel care ab­soar­be cei mai mulţi lucrători de pes­te hotare. E vorba, în principal, de forţă de muncă necalificată. Apoi vin depozitele, de la partea de cu­rie­rat, până la ambalatori, manipu­lanţi. Şi, ulterior, găsim HoReCa şi construc­ţiile“, spune Melania Pop, business development manager, IWF, o com­panie care recrutează forţă de muncă din Asia şi Africa. Ea a fost prezentă în cadrul emi­siunii ZF 15 minute cu un antrepre­nor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

 

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor