ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Sorin Gheţe, Edenland Park: Am în plan un proiect la munte, câteva cabane premium în zona Bran-Moeciu. Proiectul va fi gata în iunie anul viitor

01.07.2021, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ Edenland Park este un parc de aventură de lângă Bucureşti care se întinde pe o suprafaţă de 210.000 mp şi cuprinde 12 activităţi de tipul trasee în copaci, echitaţie, paintball, biking.

Proprietarul parcului de aventură Edenland Park Sorin Gheţe are în plan dez­voltarea unui complex de căsuţe ce vor fi con­struite în zona Bran-Moeciu. Complexul va cuprinde 3-4 căsuţe poziţionate pe segmentul premium, acestea urmând a fi ridicate într-un loc izolat şi înconjurat de natură. Ideea proiectului s-a născut în pandemie, când proprietarul şi-a dorit să se izoleze în perioada stării de urgenţă într-o zonă montană.

„Am în plan un alt proiect la munte, de­cli­cul a avut loc în luna aprilie a anului trecut, când am fost izolaţi şi am zis că mai bine mă duc la munte. Am început să caut cabane re­tra­se în mijlocul naturii, cu 1-2 dormitoare. Nu prea am găsit, sunt puţine la noi şi acelea erau ocu­pate. Astfel, am zis că trebuie să iau teren într-o zonă frumoasă, sus pe munte, î­n­con­jurat de natură şi să fac 3-4 căbănuţe. Aşa s-a născut acest proiect. E diferit de Edenland Park, vor fi cabane premium într-o zonă mai puţin turis­tică. Am găsit un loc fru­mos în zona Bran-Moeciu. Pro­iectul se va numi Edenhill Village şi va fi gata în iunie anul viitor“, spune Sorin Gheţe, proprietarul Edenland Park, în cadrul emi­siunii ZF 15 mi­nute cu un antreprenor. Cum facem eco­no­mia să funcţioneze în con­tinuare?, un proiect realizat de Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

Sorin Gheţe a deschis în urmă cu peste opt ani parcul de aventură Edenland Park de lângă Bucureşti, iar de atunci antreprenorul a tot in­ves­tit pentru adăugarea sau îmbu­nătă­ţirea parcului. Dacă la început cei care veneau în Edenland Park erau de ordinul zecilor, astăzi parcul numără chiar şi mii de persoane pe zi, mai ales în timpul weekendului.

Edenland Park este un parc de aventură de lângă Bucureşti care se întinde pe o supra­fa­ţă de 210.000 mp şi care cuprinde 12 acti­vi­tăţi de tipul trasee în copaci, echitaţie, pain­t­ball, biking.

Pe lângă activităţi, Edenland Park oferă şi câteva spaţii de cazare în cinci căsuţe, însă majoritatea celor care ajung în parcul de distracţii, circa 60-70%, vin pentru cele 14 trasee în copaci.

„Povestea Edeland Park a început când a trebuit să cumpăr o casă şi mi-am dorit una în Baloteşti, iar proprietarul vindea doar la pachet cu pădurea. Mi-a plăcut atât de mult locul şi casa, încât am zis că accept, dar mă tot gândeam ce să fac cu această pădure, cum să o exploatez şi am zis că dacă tot e lângă Bucureşti să aducem oamenii din împrejurimi aici în aer liber. Am început să caut pe internet idei, nu am găsit nimic în România, doar la munte, şi atunci am găsit în străinătate parcuri de aventură. M-am urcat în avion şi m-am dus să le descopăr, să văd ce fac ei“, povesteşte Sorin Gheţe.

Proprietarul parcului de aventură spune că a observat în ultimul timp tot mai mulţi părinţi cu copii care ajung în Edenland Park, deşi publicul ţintă erau tinerii.

Chiar dacă pandemia a pus stop activităţii parcului timp de două luni, după relaxarea parţială a restricţiilor, oamenii au venit într-un număr mare în parcul de aventură, putând fi observată dorinţa românilor de a ieşi din casă şi de sta cât mai mult în natură.

Antreprenorul spune că cea mai dificilă decizie pe care a fost nevoit să o ia de când conduce businessul a fost să renunţe la oameni. În prezent, echipa companiei Edeland Adventures este formată din 40 de oameni, însă în parc sunt circa 100 de angajaţi, ai companiei şi partenerilor.

Firma care adminitrează parcul a avut în 2019, ultimul an pentru care există date publice, afaceri de 5,4 milioane lei şi un profit net de 1,8 milioane lei.

 

 

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor