ZF 20 de ani

ZF la 20 de ani: Exerciţiu de imaginaţie pentru cei care conduc marile businessuri: România peste 20 de ani. Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman

01.11.2018, 00:05

Dedeman Bacău este cea mai mare companie antreprenorială din România, cu afaceri de 6,3 mld. lei (1,3 mld. euro) în 2017 şi peste 10.000 de angajaţi.

„Suntem în anul 2038 şi de curând România a urcat pe locul 25 în clasamentul internaţional al ţărilor în privinţa nivelului de trai. În prezent, ţara noastră are o populaţie de peste 24 de milioane de locuitori, natalitatea este în creştere, iar românii sunt oameni mai fericiţi şi optimişti, extrem de mândri de ţara lor.

Cum a fost posibil?

Privind în urmă, ne bucurăm să constatăm că ultimii 20 de ani au adus schimbări pozitive pe toate planurile, iar statul a jucat un rol determinant în procesul de dezvoltare, prin investiţii susţinute în toate domeniile.

În principal, sursa investiţiilor derivă din exploatarea înţeleaptă a resurselor naturale, fapt ce a impulsionat şi renaşterea unor ramuri industriale importante.

Agricultura a înflorit de la an la an, pe fondul creşterii populaţiei şi a nivelului de trai, iar alimentele consumate astăzi de locuitorii României provin în proporţie de peste 75% din producţia locală.

Turismul a fost exploatat la maximum în ultimii ani, astfel că România a devenit destinaţia de vacanţă preferată de turişti din toate colţurile lumii. Plajele late cu nisip fin de la malul Mării Negre, staţiunile montane, Delta Dunării, cultura şi istoria ţării atrag ca un magnet peste 16 milioane de turişti anual, indiferent de sezon.

S-a investit de asemenea foarte mult în educaţie, iar în prezent zeci de mii de studenţi străini aleg România în fiecare an, pentru centrele sale universitare.

Astăzi, trăim vremuri în care tehnologia a reuşit să ajungă din urmă imaginaţia. În toţi aceşti ani, atât statul, cât şi marile companii au alocat resurse importante în direcţia digitalizării şi modernizării permanente.

Ne mândrim cu mii de kilometri de şosele şi autostrăzi, care facilitează activităţile economice şi turistice.

Numeroase firme româneşti au cunoscut succesul şi pe plan internaţional şi deja putem vorbi despre un brand de ţară recunoscut la nivel global. Multe dintre acestea sunt implicate alături de mari companii internaţionale în organizaţii ce implementează proiecte importante pentru protejarea mediului înconjurător. Antreprenoriatul a stat la baza multora dintre minunile lumii de azi şi în continuare ne poate ajuta să surmontăm dificultăţile cu care ne confruntăm, pentru binele lumii de mâine.

Românii nu mai sunt temători în privinţa viitorului, tinerii sunt tot mai creativi şi inteligenţi, fapt ce ne dă speranţă că lucrurile se vor îndrepta într-o direcţie din ce în ce mai bună.“

 

 

Campania aniversară Ziarul Financiar este susținută de Mastercard