ZF 24 de ani

Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, cofondatori One United Properties, despre anul 2009

18.11.2022, 16:11

Anul 2009 este un an definitoriu, marcat de criza financiară mondială. Am ales acest an pentru că el reprezintă pentru mine şi Victor (n.red. -  Victor Căpitanu) anul de cotitură în care piaţa ne-a împins să trecem de la un business de consultanţă, în care practic îi asistam şi învăţam pe alţii cum să facă business şi să îl vândă, la businessul nostru propriu-zis. Era momentul când ieşeam din zona de consultanţă şi păşeam într-un domeniu cu multe provocări la acea vreme, cel imobiliar, şi în care am aplicat tot ce învăţasem până la acel moment. Practic, după 2009 s-au pus bazele One United Properties, am setat principiile businessului de astăzi.

Am învăţat atunci că localizarea, poziţia unei dezvoltări este cea mai importantă în businessul de real estate. Location, location, location! Am învăţat pierzând bani în locaţii faţă de care piaţa a pierdut interesul în criză. Iar astăzi acest principiu este încă valabil: locaţia unei dezvoltări este cea care atârnă foarte mult, este cea care creşte valoarea unei proprietăţi şi o diferenţiază.

Din 2009 şi până astăzi ne pregătim pentru următoarea criză alegând locaţii deosebite pentru dezvoltările noastre, construind ansambluri sustenabile de calitate, păstrând o poziţie de cash substanţială şi evitând un grad mare de îndatorare a companiei.


 

Află aici cele mai importante informatii despre Gala ZF 2022