ZF 24 de ani

Aurel Köber, proprietarul producătorului de vopsele Köber, despre anul 2022

23.11.2022, 19:29

 

Ne vom raporta la anul curent, 2022, şi vom face referire la perioada următoare, cu un orizont de proiecţie pe 5, 10 şi chiar 15 ani. Alegem această modalitate de raportare, deoarece, pentru organizaţia Köber, cel mai important timp de referinţă este cel viitor, cu o atenţie deosebită în atingerea şi depăşirea obiectivelor din anul curent.

Cu o experienţă de peste 30 de ani, Köber este lider necontestat al pieţei româneşti de lacuri şi vopsele pentru uz casnic şi industrial. Companie privată, cu capital 100% românesc, Köber îşi propune în mod constant să-şi depăşească propriile limite şi să creeze în permanenţă produse performante, sustenabile, la standarde internaţionale de calitate.

Şi în acest an, am continuat principala direcţie a strategiei de dezvoltare asumată în ultimii ani - o dezvoltare naţională a reţelei de distribuţie a produselor Köber bazată pe centre logistice regionale, o abordare ce permite aprovizionarea rapidă a clienţilor permanenţi şi scalarea eficientă a operaţiilor pentru orice client potenţial.

Chiar dacă a fost un an destul de dificil, în care, în prima parte în special, ne-am confruntat cu destul de mulţi factori de nesiguranţă şi care nu ofereau un cadru stabil pentru construirea unui plan detaliat de dezvoltare, am ales să urmăm strategia noastră de dezvoltare, atât din punct de vedere logistic, cât şi în celelalte direcţii preconizate: produse noi, reclamă şi promovare şi, nu în ultimul rând, în cea mai importantă resursă a organizaţiei: propriul personal.

Ultima investiţie majoră din planul de dezvoltare constituie o veste bună pentru judeţul Hunedoara şi în special pentru municipiul Deva, Köber achiziţionând recent o suprafaţă însemnată de teren (20.000 mp) în zona industrială a acestei localităţi. Terenul respectiv va fi folosit în primă fază pentru crearea unui nou hub logistic regional, iar ulterior aici va fi dezvoltat cel de-al patrulea centru de producţie ce vine în completarea celorlalte trei, existente deja în judeţul Neamţ. Considerat un angajator de top, Köber va recruta pentru noua facilitate logistică şi de producţie din arealul oraşului Deva. Noii angajaţi vor face parte dintr-o echipă profesionistă şi vor beneficia de oportunităţi reale de a evolua profesional. De asemenea, trebuie remarcate eforturile constante ale echipei de management de a identifica modalităţi realiste pentru a putea stabili veniturile salariale ale personalului calificat la minimum 4.000 de lei. Acest tip de investiţie poate creşte în mod semnificativ eficienţa departamentelor logistice în cadrul unei companii moderne. Decizia de a investi în această zonă a fost una simplă şi rapidă, poziţia geografică şi tradiţia industrială a acestei regiuni constituind avantaje excepţionale.

Experienţa îndelungată a organizaţiei, precum şi perspectiva continuă de dezvoltare ne fac să trecem şi să abordăm cu încredere provocările şi elementele de nesiguranţă ce au venit şi vor veni în anii ce urmează. Astfel, nu există ani grei sau ani buni. Există provocari, care, cu un efort mai mic sau mai important din partea organizaţiei, pot fi depăşite.

Köber deţine, pe lângă un departament propriu de cercetare şi dezvoltare, o unitate modernă de producţie a lacurilor şi vopselelor industriale situată în Turtureşti (jud. Neamţ), o unitate de producţie a lacurilor şi vopselelor de uz casnic în Săvineşti (jud. Neamţ) şi o unitate de producţie a centralelor termice proprii, sub brandul Motan, situată în localitatea Vaduri (jud. Neamţ).

Află aici cele mai importante informatii despre Gala ZF 2022