ZF 24 de ani

Feliciu Paraschiv, proprietarul Paco Supermarkets, despre anul 2021

23.11.2022, 13:32

Pentru noi, reprezentativ a fost anul 2021. Atunci am deschis Paco Cash & Carry, cel mai mare magazin al nostru - cu vânzare angro şi en detail – şi, totodată, hubul logistic al companiei, atât de necesar pentru o reţea de 15 supermarketuri. Am adunat într-un singur loc toate departamentele de conducere ale companiei Paco Supermarkets şi am creat o viziune unitară asupra businessului.

Am identificat procese, am creat proceduri şi am cristalizat entităţi scalabile. Scalabilitatea este chintesenţa unui business bine închegat. Dacă aş relua totul de la început, adică din 1996, aş accelera toate procesele care ţin şi de dezvoltarea companiei, aş creşte gradul de îndatorare, aş creşte gradul de risc şi aş dezvolta procese paralele de productie. Aş face lucrurile mult mai repede, mai precis şi mai amplu. Când mă gândesc la Ziarul Financiar nu-mi vine imediat în minte decât un cap de leu şi două litere: Z şi F. Apoi mă străbate un şuvoi de informaţie de ultima oră, un şuvoi plin de analize, de tendinţe, de prognoze, de lucruri extrem de utile, de exemple din toate industriile.

Pentru mine e simplu: dacă vreau să aflu ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore în business, mă uit în Ziarul Financiar, de acolo aflu tot, extrem de bine sintetizat şi punctat cu neutralitatea profesionistului de presă. Anii buni rămân în urmă, anii grei le iau locul, iar în locul lor vin alţii şi mai grei, care-i fac pe ultimii să pară mai buni, şi aşa mai departe.

Ne testăm în fiecare zi capacitatea noastră, asimptotică la infinit, de a suporta greul şi de a ne adapta continuu, pentru că nu mergem în direcţia cea mai bună, pentru că societatea capitalistă e şi ea piramidală şi nimeni nu recunoaşte asta, pentru că tehnologia în loc să ne ajute şi să ne facă viaţa mai uşoară contribuie mai mult la controlul asupra noastră, pentru că informaţiile nefolositoare ne aruncă creierele în aer, pentru că nu mai citim, pentru că reţelele de socializare nu sunt trecute pe lista drogurilor de mare risc (deşi ar trebui – n.red.). Lista-i lungă şi nu vreau să închei într-o notă pesimistă.

"Ce e val, ca valul trece" spunea un băiat din Botoşani, oricum le-om străbate pe toate şi ne-om vedea sănătoşi. La mulţi ani, ZF! Vă mulţumesc pentru informaţiile extrem de utile pe care le publicaţi zilnic şi cu care mă hrănesc şi vă doresc să rămâneţi neutri şi verticali!

Află aici cele mai importante informatii despre Gala ZF 2022