ZF 24 de ani

Florian Niţu, managing partner al Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, despre anul 2007

17.11.2022, 19:18

Ianuarie 2007 a fost, probabil, cel mai favorabil «moment românesc» din ultimele trei decenii. Pe parcursul a 25 de ani de avocatură de afaceri am trecut prin trei cicluri economice mari, cu punctele de resetare-reinventare plasate în 1999/2000, 2009/2010, şi, dacă îmi permiteţi, în 2022/2023. Au fost, desigur, în anumite sectoare, şi evoluţii liniare, poate chiar doar de creştere, au mai fost şi crize, dar şi ani de entuziasm aproape unanim.

Găsesc însă că momentul cel mai înălţător şi plin de speranţă, de planuri grandioase, de încredere în viitor, de promisiuni de bunăstare, dar şi de recunoaştere, a fost ianuarie 2007, când a avut loc aderarea noastră la Uniunea Europeană.

Simbolic, pentru mine, momentul acesta se suprapune şi cu finalizarea cu succes a unei tranzacţii cross-border, care a presupus călătorii continue, vize, proceduri, toate dintr-o dată eliminate. Asociez ianuarie 2007 cu sentimentul împlinirii, al ducerii lucrurilor la un bun sfârşit, în business, într-o tranzacţie mare, dar şi cu bucuria comună, necenzurată, a conaţionalilor într-un mare aeroport european, pe drumul de întoarcere.

Ianuarie 2007 este însă, probabil, şi cel mai entuziast moment de planificare, expansiune, extindere. Un moment în care deopotrivă culegeam roadele investiţiilor cu risc din anii anteriori, unul în care fructificam, practic la toate nivelurile. În fapt, a fost momentul sărbătorii, al visurilor înalte, al planurilor grandioase, al epifaniei „think big“ la noi.

Află aici cele mai importante informatii despre Gala ZF 2022