ZF 24 de ani

Ion Nestor, cofondator al NNDKP, despre anul 2005

17.11.2022, 00:05

De-a lungul timpului, Ziarul Financiar a reprezentat pentru noi toţi un reper constant al vieţii economice în România, prezentând zi după zi multitudinea evenimentelor care s-au succedat în cei 24 de ani scurşi de la naşterea sa. Astfel, rând pe rând, tranzacţiile importante care au marcat evoluţia economiei şi societăţii noastre au fost prezente în paginile ziarului.

Pentru mine, în mod indubitabil, anul 2005 va rămâne un an memorabil, de referinţă, anul în care a fost semnat contractul de privatizare a Băncii Comerciale Române, la vremea respectivă cea mai mare bancă din România, tranzacţie care a marcat în mod hotărâtor evoluţia sistemului bancar din ţara noastră. Desigur, şi acest moment a fost prezentat pe larg şi analizat cu competenţă de către Ziarul Financiar. În acest proces considerat de către analişti, până în prezent, drept cel mai complex şi cel mai de succes proces de privatizare din istoria ultimilor 30 de ani ai României, finalizat cu plata de către Erste Bank a sumei de 2,25 miliarde de euro pentru participaţia statului, statul român a fost asistat de către NNDKP.

Pentru noi, acest proiect, desfăşurat pe parcursul a două etape şi al mai multor ani, a însemnat cel mai mare efort şi cea mai mare provocare din istoria firmei şi sunt convins că fiecare dintre cei peste 30 de avocaţi implicaţi în proiect, fie că se află încă în cadrul NNDKP, fie că au îmbrăţişat între timp alte cariere, îşi aminteşte cu mândrie şi mare satisfacţie profesională.

Află aici cele mai importante informatii despre Gala ZF 2022